Как тялото ни подсказва, че имаме нужда от магнезий?



Магнезият е минерал, който има огромно значение за здравето.

Той поддържа функциите на клетките, помага за регулирането на калций, калий и натрий. Освен това магнезият е важен за дейността на мозъка и нервната система, костите, нормалната функция на сърцето. Недостигът на магнезий е все по-често срещано явление, но не е нужна лекарска експертиза, за да разберете, че имате нужда от него. 

Ето как тялото ни подсказва, че имаме нужда от магнезий:

Един от основните показатели при магнезиев дефицит е умората. Изследвания сочат, че от 300 до 1000mg магнезий са достатъчни за намаляването на хроничната умора.

Сред признаците са и крампи в долните крайници. Те се получават, когато мускулът се стегне сам, след което известно време не може да се отпусне. Тъй като магнезият участва в нервно-мускулните сигнали, се счита че той е една от главните причини за схващанията.

Магнезиевият дефицит често води до нарушения на съня, безпокойство и хиперактивност. Магнезият е от жизнено важно значение за функционирането на Гама-аминобутирова киселина. Тя действа като успокояващ невротрансмитер в централната нервна система. Киселината спомага за пренасянето на нервните импулси в организма и влияе на начина, по който реагираме на стреса, контролирайки нивата на възбудимост и напрежение. Затова е добре да се поема магнезий преди лягане.

Дефицитът на магнезий увеличава риска от развитие на костни проблеми. Това може да доведе до повишен риск от фрактури. Недостигът на магнезий може да намали нивото на калций в кръвта, а калцият е от съществено значение за поддържането на здрави кости.

Честото и голямо желание да се яде сладко също показва, че в организма липсва магнезий.

Сред източните на магнезий за ядките, семената, зърнените храни, боб, зеленчуци и риба.


Четете още:

🔴 Скандалът се разраства! Златно момиче извади доказателства и обвини в лъжа напусналата Теодора (СНИМКИ)

🔴 Толкова много ябълки имах у нас, че нямаше шанс да ги изядем без да се развалят, тогава съседката ми даде страхотна идея

🔴 Напитката от ябълков оцет, която от дебеланка ме направи във фиданка. Цял живот ми се подиграваха, а сега ми се възхищават на тялото





Източник: dunavmost





Коментари

горе