Двама българи в класацията на Forbes за Европа "30 под 30" за 2019 г.



Двама българи са сред водещите 30 личности в Европа за 2019 г. в годишната класация на сп. Forbes „30 под 30”.

Те са 26-годишните Татяна Миткова и Велизар Шулев, съоснователи на ClaimCompass – стартъп, който помага на ощетени пътници да получат своите обезщетения от авиокомпании в случаите на отменен или закъснял полет.

„По-малко от 4% от всички въздушни пътници, които имат право на обезщетение от авиокомпаниите, всъщност го получават; Миткова и Шулев искат да променят това. Пътниците могат да подават заявления за свръхпродадени, забавени и отменени полети за по-малко от две минути, докато софтуерът на ClaimCompass върши останалото. Основан през 2015 г., българският стартъп съобщават, че е осигурил 5,4 млн. долара като компенсация за повече от 10 000 пътници. С модела си "no win, no fee", ClaimCompass събира 25% комисиона само когато пътниците са компенсирани", пише в американското списание за родната компания.

Двамата българи са отличени в категорията "Търговия на дребно и електронна търговия".

Класацията „30 под 30” има категории в различни сектори като „Изкуство и култура”, „Финанси”, „Медии и маркетинг”, „Наука и здравеопазване”, „Знаменитости”, „Най-млади”, „Технологии”, „Спорт и игрална индустрия” и др.

Това е четвъртото годишно подреждане „30 под 30 в Европа”. Списъкът включва 300 млади хора в 10 категории, от 34 европейски и 22 неевропейски страни.

Цялата класация „30 под 30 в Европа” за 2019 г. може да видите ТУК


Четете още:

🔴 Мистичната Родопа през обектива на Красимир Петров: 21 великолепни снимки

🔴 Българин направи фурор в Индия и Китай с ... уреди за мляко

🔴 Влезе в сила присъдата на Елена Поптодорова за кражба на крем в Полша





Източник: Economic





Коментари

горе