На 22 март отбелязваме началото на Духовната Нова година



Днес 22-и март отбелязваме началото на Духовната Нова година според Учението на Всемировия Учител Петър Дънов Беинсá Дунó. Той посочва, че на 01 януари започва физическата Нова година, на 22 март Духовната, а на 19 август Божествената Нова година.

Всяко едно от тези три начала е важно за учениците на Учителя, защото то дава импулс за израстване и развитие по пътя на себепознанието и осъзнатото живеене.

Ето и думи на Учителя по повод 22 март:

Девети март е символически ден. Символите придобиват значение само когато се изтълкува вътрешният им смисъл. Девети март (22 март) е денят на равноденствието. Но тъй, просто казано, 9 март (22 март), денят на равноденствието, е денят, в който човек е бил създаден, роден. И този ден се пада в петък. Не мислете, че по-напред не е имало равноденствие – имало е.

Равноденствието на човека е възкачването на слънцето от юг към север. Югът е надолу, а северът – нагоре. С появяването на Адама човек е почнал да еволюира, да се качва нагоре към Бога. Сега, ако вие може да ознаменувате 9 март(22 март), в смисъл че днес се раждате, т.е. скритите във вас сили Божествени да започнат нова еволюция, да еволюирате към Бога, то е равноденствие, или минаване от едно състояние на битието към друго. Равноденствието всякога трябва да внася най-хубавите мисли, най-хубавите желания в човешката душа.

Девети март (22 март) има и друг смисъл в себе си. Човек трябва да се научи на онзи велик закон на самопожертвувание, да се освободи от ненужните неща в този свят, които спъват неговото развитие.

Не е случайно, че именно от днес – началото на Духовната нова година, започва и практикуването на Паневритмията - сакрален танц, който оказва благодатно влияние както върху развитието на самият ученик, така и оказва своето положително въздействие, там където редовно се играе.

Пожелаваме ви пролетта да ви даде още по-силен импулс и стремеж към Чистотата и Смирението, основа на всяко разцъфване!

* снимка: Изгрев на Рила, Мартин Стойчев


Четете още:

🔴 Пластмасата убива корените на орхидеята - ето в какво трябва да я пресадите, за да започне да цъфти:

🔴 Инцидент с прерязани вени обърнал живота на Нана на 180 градуса. Тя разказва:

🔴 Мрежата прегря заради случилото се с 11-годишно момче в столичен мол! (СНИМКИ)





Източник: portal12





Коментари

горе