Наистина "Има такъв народ", ако дава 15% на Трифонов. Барековщината е жива





Ако вече сте забравили, Николай Бареков действаше като телефонен измамник, защото знаеше, че баламурниците никога не свършват. Майките искат повече пари за децата си, пенсионерите по-високи пенсии, а всички останали - още пари върху заплатата си и България да стане световен шампион по футбол.






Следователно всички искаха Бареков. А и той признаваше, че иска всички. Така се появиха достатъчно обстоятелства да бъдем въвлечени в гигантска измама, която се крепеше на пълноводна кредитна линия. Това беше политическа пирамида, в която дори и първите участници не печелят. На подобни пирамиди у нас им казват политически проекти. Държавата беше в огромно колебание – дали да се остави да бъде насилена от този проект, или просто да се самоубие.

Сега е изправена пред същия избор, ако се потвърдят социологическите сондажи, че партията на Слави Трифонов може да събере на избори 15% подкрепа. Сега си даваме сметка как една лъжа извиква друга и така се уголемяват до безкрай.






И какво излиза – движещата сила на протеста е захарният памук. Формации като "Има такъв народ“ го произвеждат в огромни количества и го предлагаха безплатно, а от 1 септември ще искат по 78 стотинки.

С политическата маймуна Бареков е свършено, макар че очакванията да се замонаши в някой манастир няма да се сбъднат. Но какво става с барековщината, дали тя е погребана, това е въпросът. Не, жива е!






Ако прогнозата на "Маркет линкс“ – 15 процента за "Има такъв народ“, не е грандиозна социологическа измама, никак не е смешно. Как, по дяволите, толкова много хора могат да се вържат на брътвежите, идващи от 7/8. Не е ли очевидно, че се задава нова политическа пирамида, следва отново див популизъм, ред е на други балами да захапят кукичката.

Преди година Сидеров и Бареков рекламираха нов консервативен проект. Тогава Радан Кънев, като чу за идеята, причисли и двамата към полезните идиоти. Сега го няма да каже нещо за Христо Иванов – той какъв е, като излива цистерни с вода в мелницата на Пирамидата, която има два пъти повече подкрепа от "Демократична България“, според социолозите. Тогава Христо трябва да е идиот, но не полезен.






Неуважително е да се твърди, че 15% от избирателите са полезни идиоти, или пък са вкарани в измислен филм. Но подкрепата за новата барековщина е достатъчно солидна, за да заобиколим протеста и отляво, и отдясно.


Четете още:

🔴 Публикувано във факти.бг: 40 години работа, под 1000 EUR пенсия. Как е възможно?

🔴 "Маркет Линкс": "Има такъв народ" на Слави Трифонов настигна ГЕРБ и бие БСП

🔴 Ново огнище на COVID-19 в шивашки цех в Разлог, 58 заразени





Източник: plovdiv24





Коментари

горе