Света Петка върши други чудеса в своя параклис – лекува и помага





Скален параклис – намира се над град Трън. Според древните легенди там е живяла Света Петка Българска. Параклисът се намира в древна пещера. Тя била езическо светилище в дълбоката древност. Докато живяла в пещерата, Света Петка извършила безброй много чудеса.
Всеки ден е имало опашка от хора в беда. Сред тях много майки с болни деца. Често пъти викали лечителката горе в селището, за да помогне на някой нуждаещ се.






Независимо, че Света Петка никога не отказвала да помага, сред населението имало и завистници. Те започнали да я клеветят, че е вещица и магьосница.
Една сутрин както обикновено, Света Петка изпекла питка, с която се хранела. Оставила я да изстине и чула странен шум. Погледнала и видяла, че идват преследвачи. Започнала да се моли на Господ как да се спаси. Лъч светлина се появил от един процеп в скалите. Света Петка успяла да се скрие в него и да се спаси.






Преследвачите разгледали пещерата, но не намерили жената. Видели питката. Един от тях решил да си отчупи парче от погачата. В момента, в който я докоснал, тя се вкаменила.
Преследвачите се изплашили и избягали. През това време Света Петка намерила път и успяла да избяга в гората. През нея се озовала на сръбска територия.
Днес чудесата продължават да се случват ежедневно. За тях разказва Магдалена, която се грижи за параклиса. Посреща и обгрижва вярващите.
Младо семейство не могло да има деца. Помолили се в параклиса и само след броени дни жената разбрала, че е бременна.






Друг интересен случай. Жена не можела да движи ръката си.
Качила се в параклиса и се помолила. Когато слязла долу на паркинга, поискала да прегърне съпруга си, който я чакал до колата.

Мъжът бил шокиран, когато видял как жена му свободно движи ръката си. А тя все още не била разбрала, че е оздравяла.

Магдалена разказва още, че всеки чиито молитви са се сбъднали, се връща да благодари и да донесе икона.


Четете още:

🔴 Проф.Мермерски: 1 лъжица във водата сутрин чисти кръвоносните съдове като метла

🔴 7-те чудотворни цветя на Богородица – засади ги в дома си и ще привлечеш щастието и късмета

🔴 Взрив в пловдивски автосервиз, 46-годишен с изгаряния





Източник: ejednevno





Коментари

горе