Тошко Йорданов: Убиха баба ми в болница, излъгаха, че е с Кoвид-19



"Лекари убиха баба ми и записаха, че е починала от коронавирус, за да вземат пари по клинична пътека." Това разказва пред „България Днес“ сценаристът и дясна ръка на Слави Трифонов - Тошко Йорданов.





Жената постъпва в ямболската болница Свети Пантелеймон след лек инсулт, въпреки това как си отива от този свят с диагноза коронавирус, без да имала никакви симптоми и температура. „Разкарвали са баба ми от отделение в отделение, въпреки че след прекаран инсулт това може да бъде фатално. Направили са й бърз тест, което е недопустимо, защото не поискано съгласие на пациента. След това е направен PCR  тест, въпреки че тя нямала нито температура, нито кашлица, абсолютно никакви симптоми.  Доктор Рунков обяснил на майка ми, че баба ми е с пневмония, което е абсолютна лъжа, защото две минути по-късно аз разговарях с него и той ми призна, че излъгал“ продължава Йорданов.





Сценаристът на Слави признава, че баба му действително е била възрастна жена на 93 години, но била здрава, а след  инсулта имаше само малка пареза на ръката.  Йорданов е категоричен, че диагнозата на баба му е записана абсолютно фалшиво и  най-тъжното е, че заради нея близките й няма да мога да си кажат последно сбогом.





„Освен това знаете, че тия погребения струват 500-600 лв. по-скъпо, защото близкият ти е затворен ковчег и дори не можеш да видиш лицето му. Само че този път са сбъркали човека ще ги съдя, искам абсолютно всичко да излезе  наяве. Защото тук за тях става въпрос за едни пари“.

Потърсен за коментар, директорът на ямболската болница Свети Пантелеймон Румен Рунков обяви, че обвиненията са несериозни. ‚,Моля? Глупости! Аз в момента работя и не мога да се занимавам с това“, обяви той и не коментира дали се притеснява от предстоящата съдебна разправия.


Четете още:

🔴 Ген. Мутафчийски изпълзя от забвението СНИМКИ

🔴 Лоши новини за Рачков! И новото гадже избяга от него

🔴 Синовна обич: Наследникът на Елка Константинова й продаде апартамента и си купи яхта





Източник: Марица





Коментари

горе