Кога ще спрете ремонтите по "магистрала" "Хемус"  





За трета поредна година пътувам често по магистрала „Хемус“ от София до Ябланица. Така наречената магистрала „Хемус“. По която няма нищо, което да я оприличава на магистрала. Асфалт в ужасно състояние, при невисока скорост колите се движат като в бурно море. И един ремонт в района на виадуктите и тунелите, който за три години не само че не напредва, ами сякаш тепърва започва.





Ограничения на скоростта до 50 км на поне 5 участъка, преминаване от едното платно в другото и движение в двете посоки в едно платно. Някакви работници се мяркат тук-там, някакви машини уж вършат нещо, но напредък видим няма.

Един от тунелите е изцяло преобразен, но другите са с почти символично осветление.





В един тунел в посока София има един участък, и то по средата му, в който дори няма никакво осветление. Както караш ,и навлизаш в непрогледна тъмнина, а това съвсем не е безопасно. Бясно каращи тирове, които се движат с несъобразена скорост, състезавайки се с останалите участници в движението. И най-странното е, че по целия този участък от близо 75 километра нямаше никакво полицейско присъствие. Единственият светъл лъч е новият неколкокилометров участък след Ябланица.





Учудващо е, че по целия този път няма никакви места за отдих, за хранене и почивка. Единствено по големите бензиностанции може да се спре за кратък отдих. Както е тръгнало, докато се построи цялата магистрала, ще се наложи да се започне от началото. Това, което е налице, трудно може да се нарече магистрала.

Кръстьо Иванов, София


Четете още:

🔴 Германия предупреди да не се пътува до българското Черноморие

🔴 Известен водещ се е разминал на косъм от смъртта

🔴 Това е мъжът, изминал над 40 км без да се замисли, за да помогне СНИМКИ





Източник: Ретро





Коментари

горе