Емигранти спасяват бедстващи българи



Нашенци в Берлин ще дарят за благотворителност

С хоро и пикник събират пари всяко лято

Надя Панкова

Нажалени по дома и бедстващи възрастни, сирачета и болни деца, българи в Берлин организираха преди броени дни благотворителен пикник. Каузата - да съберат пари, които да изпратят на нуждаещи се в родината си, научи "България Днес".





На фона на хора и ръченици, с българското знаме в ръце, нашенците зад граница събраха 663 евро. Те ще отидат чрез българска платформа за дарения на нуждаещи се при болни деца, сирачета, хора, загубили домовете си. Публикуваната бележка за благодеянието - "Дарение от пикника в Берлин", предизвика фурор в социалните мрежи, след като организаторът Ками Каменова обяви, че до цент ще се дарят всички събрани пари.
"Това е от пикника, който организирахме.





Тази година сме по-скромнички, но колкото - толкова. Всеки цент е от значение. Тези пари отиват в помощ на наши сънародници", разказа младата жена, която живее в германската столица.
С нейни приятели и съратници решили всяка година да правят подобно мероприятие - събират се в парка, звучи българска народна музика, а всеки носи нещо вкусно за продан. Мнозина освен знамето носят на себе си и някакъв национален мотив - било престилка, било риза с шевици.





Мъчно им е за България, но им е по-мъчно за хората тук, които са в затруднено положение.
"По принцип пикника го организираме веднъж в годината, предимно лятото заради времето. Но този път с Росица Николова (съорганизатор - бел. ред.) го обмисляме и за есента, но не е сигурно дали ще успеем. Ако не, догодина пак юни-юли, зависи от нашите планове и времето", разказа кога ще е следващият благотворителен пикник Каменова. И заедно с останалите си пожелават "дано доброто да е заразно".






Четете още:

🔴 Вицепремиерът Каракачанов: Протестът иска гей бракове и джендър република

🔴 Изгониха Мая Манолова от протеста

🔴 Завидяха на пенсионерите, че ще вземат по 150 лв. отгоре  





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе