Мутафчийски: Дистанция и маски, докато няма ваксина срещу К-19



Началникът на ВМА генерал-майор дмн Венцислав Мутафчийски получи почетното звание "Доктор хонорис кауза” на официална церемония във Висшето воемнноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна. На церемонията присъства и министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов. След церемонията ген. Мутафчийски каза, че за него е висока чест да получи това звание, а специалността „военен лекар” вече се утвърждава и има перспективно бъдеще.





По думите му и в момента специалистите от ВМА са на мисии зад граница. "В момента те са три - в Африка, Азия и на Балканите", обясни Мутафчийски. И допълни, че за военните лекари, участващи в мисиите, се изискват качества, които трудно се изграждат в цивилните университети - да бъдат силни, волеви, устойчиви офицери, които могат да вземат бързо решения и да остават непоклатими, независимо от предизвикателствата.





Генералът коментира и ситуацията с COVID-19. "Докато още не е открита ваксина срещу коронавируса, която да е безопасна и да дава сигурност, трябва да правим това, което световната научна общност популяризира - да спазваме социална дистанция  и да носим маски", припомни той.


Четете още:

🔴 Завършено леке изкара акъла на шофьорка на такси в Пловдив

🔴 Мъдрите завети на баба: 4 неща, които не трябва да изхвърляте от дома си, за да не си навлечете беди и лош късмет!

🔴 "Сън" разкри тайното оръжие на Локо - психоложките Лили и Кети





Източник: Кмета





Коментари

горе