За всяка болка - билка: 10 безценни съвета от проф. Мермерски



За всяка болест има ефикасни природни средства, показва опитът на проф. Мермерски. 

Ефективно средство за нормализиране на високо кръвно налягане например е смес от суров белтък, канела, кафява захар и целина.

Сок от ябълки пък помага на хората със сърдечни проблеми. 





За захарен диабет пък професорът препоръчва смес от пасиран лимон и канела, която да се взема три пъти дневно. 

При артрити, артрози, дископатии и ставни болки помага сок от лимони, моркови и спанак в съотношение 4:10:6 обемни части, както и отвара от брезови листа, коприва и шипка в равни пропорции. Противовъзпалително при болезнени стави действа компрес от затоплени листа от дъб.





При възпалени бъбреци или бъбречна недостатъчност проф. Мермерски препоръчва отвара от листа от чемшир, която прочиства бъбреците и намалява нивото на креатинина, уреята и пикочната киселина. 

 При възпаление на простатната жлеза пък трябва да се консумират повече броколи, брюкселско зеле и люти чушки. 





При подуване на корема от газове, както и оплаквания от колит професорът също има изпитано природно средство - смес от качествен зехтин, натурален пчелен мед и малко медицинска дъвка.  

При запек помага кисело мляко с овесени трици, както и бульон от сварено  ленено семе и праз лук, при бронхиална астма - настърган на ситно хрян, забъркан с пчелен мед. 





При анемия, освен засилване на консумацията на храни, съдържащи желязо като черния дроб, проф. Мермерски препоръчва да се пие поне три месеца сок от червено кръмно цвекло, моркови, ябълки, спанак и черна ряпа, който набавя много желязо, витамин В12 и фолиева киселина. За компенсация на недостига на желязо има и друга лесна, но ефикасна рецепта - забивате пирончета в една ябълка вечерта и на сутринта я изяждате, след като е поела желязото.


Четете още:

🔴 Световно известни дезодоранти причиняват рак, изтеглят цели партиди от пазара / СПИСЪК

🔴 Тайната на шкембе чорбата / РЕЦЕПТА

🔴 Жената на Боян Петров проговори три години след смъртта му / ВИДЕО





Източник: Марица





Коментари

горе