Мъжът на Корнелия Нинова крие богатството си / СНИМКИ



„Сиромах“ по документи се води съпругът на Корнелия Нинова, докато кръстосва София с лъскаво ауди за близо 200 хиляди лева. Оказва се, че луксозното возило, с което Митко Нинов се придвижва, не е включено в декларацията на жена му пред КПКОНПИ. Всички лица, заемащи властови позиции, са длъжни да декларират движимото и недвижимото си имущество, както и наличните си парични средства, като законът важи и за техните половинки, в случай че имат граждански брак с тях.








Лидерката на БСП и съпругът ѝ са женени от точно 32 години, но Митко е декларирал единствено, че притежава стар вартбург, както и японски автомобил акура за 15 бона, който е собственост на двама им с Корнелия. Той обаче се качва зад волана на мощно черно ауди от най-луксозната версия А8, което не присъства в документа. Справка показва, че освен това возилото е в нарушение, тъй като няма заплатена гражданска отговорност.







Мъжът на шефката на социалистите от дълги години работи на сладък пост в гиганта „Лукойл“. Той бе и шеф на дирекция „Развитие и експлоатация“ и се говореше, че заплатата му е 30 000 лева на месец, но от миналата година насам бил преместен на друга, отново добре платена позиция.





Откакто влиза във фирмата, Митко винаги е работил във внушителния ѝ централен офис на столичния бул. „Тодор Александров“ 42. Там той продължава да паркира луксозното ауди, докато жена му обикаля по села и паланки да съчувства на мизерстващите българи. Възможно е колата да е част от благата, с които Нинов се ползва на високата служба. Преди аудито той пак шофираше скъп автомобил – джип беемве.






Шеметната кариера на дипломирания математик от Мизия започва през далечната 1998 г., когато той е митничар по времето на Иван Костов. По-късно, вече набрал опит, съпругът на Корнелия основава фирма „Интер проект 3“, която развива консултантска дейност. Преди да се изстреля до високите етажи на „Лукойл“, той я прехвърля на друг собственик.





Въпреки че цял живот 55-годишният Митко е в големия бизнес, парите явно не се задържат задълго в джоба му. С жена му притежават единствено два апартамента за по 28 и 21 хиляди лева в София, купувани преди доста години, както и наследствени дялове от имоти в родната им Мизия. В банка мъжът на социалистката има натрупани едва 15 хиляди лева, а тя само 5 – сума, по-малка от спестяванията на много хора у нас.





Митко не участва дейно в делата на жена си, но обичайно я подкрепя по важните събития на БСП. Тази година направи изключение, като за пръв път не се появи на традиционния събор на Столетницата на Бузлуджа през лятото, а причината за отсъствието му остана тайна. Двамата имат един син Рафаел, който живее и работи в Щатите и бе на гости при тях в края на лятото.


Четете още:

🔴 Аут от "На кафе" и NOVA: Панелистка на Гала изненадващо хвърли кърпата

🔴 Писател за Кристиан Костов: Ето това се нарича леке

🔴 Катето Евро: Ще имаме бебета!





Източник: Ретро





Коментари

горе