Искам нормално отношение на държавата към овдовелите родители



Нормално отношение на държавата към овдовелите родители, които сами се борят за благото на децата си – това поиска от Дядо Коледа адв. Златина Хаджипанайотова.

Призивът на жената, вдовица и майка на три деца, беше подкрепен от над 25 000 души в социалните мрежи.

Преди две години тя водеше битка за живота на мъжа си Ивайло, диагностициран с рак на синусите и търсеше начин той да бъде лекуван в Лондон. Днес малките Петър, Мария и Александър растат без баща, предава БТВ.

„Продължаваме напред, продължаваме да се обичаме още повече. Знаем, че той е с нас, знаем, че където и да е, той ни помага и не би искал децата му да се чувстват зле”, разказва Златина. Тя обаче се отчайва от безхаберието на абдикиралата държава.

Открива го в нещо на пръв поглед ясно и логично – децата да получават персонална пенсия заради починалия си баща. Оказва се, че това е възможно само за наследниците на човек с поне 5 години трудов стаж в България или при доходи под минималния гарантиран размер… който не е променян от 2009 г. и е равен на 65 лв. на месец.

„Ние нямаме нито здравна, нито социална система”, категорична е Златина. Тя подчерта, че това не е само нейна лична борба, а е насочено към всеки в нейното положение – а това може да бъде всеки млад човек, който е станал родител преди да му се съберат 5 години работа по трудова книжка.

Според Златина работещите български майки не се нуждаят от социална помощ, а от добавки върху заплатите си за това, че не само се трудят, но и възпитават деца.

Много дълго се съмнявах в съществуването на белобрадия старец и сега съм почти на 100% убедена, че съществува. Моето желание беше да бъда подкрепена от 100 000 души, към момента гласовете на писмото са стигнали 25 000. Ние не се оплакваме, щастливи сме, че си гледаме децата, нека страната работи за българските деца, каза тя и призова вместо да искаме оставки, да си искаме правата.


Четете още:

🔴 Аз реших, че е реклама на македонска наденица

🔴 Българка преследва милионери по света

🔴 Температурите падат до -17 градуса





Източник: dunavmost





Коментари

горе