Двойно благословени: М. Илиева от петричкото село Първомай, майка на близнаците Иван и Иванина и сестра им Антония: Ние сме майки-героини..



Ние сме майки-героини, усилията ни са умножени по 2, но и щастието също!

 И днес продължаваме да ви представяме благословените майки на близнаци от Петрич. Кампанията, която започнахме, за да ви представим историите на гордите майки на близнаци, продължава до края на март.

Днешният ни разказ е за една една силна майка на близнаци, родила преди това момиченце, Представяме ми Марина Илиева. от петричкото село Първомай, ето какво ни сподели тя:

"Имам щастието да бъда майка на три прекрасни деца, първородната ми дъщеря Антония и близнаците Иван и Иванина. В нашето семейство много странно се случиха нещата. Аз винаги съм искала да имам близнаци, а и някак си го усещах. Мъжът ми също винаги е искал близнаци, защото в моя род и в на мъжа ми Мартин Илиев има близнаци. Само в моя род баба ми е имала брат близнак, който е починал при раждането и още две сестри близначки. Когато забременях първия път, при отиването на консултация питах лекаря дали не са близнаци, защото го очаквах, а и исках да се случи на мен това щастие.

Когато първородната ни дъщеря беше на 2 г. решихме да имаме още едно дете, но в период на около година нещата не се получаваха. Имах и лек гинекологичен проблем и си мислех, че заради това не се случва да забременея втори път. През юли месец 2014г., точно на Илинден обаче разбрах, че съм бременна. Преди да направя теста с дъщеря ми Антония се помолихме на Св. Илия да ни дари с още едно детенце. Тя много искаше да има братче или сестричка. И Господ чу молбите ни.

Няколко дни по-късно посетихме лекар, и усещането ми, че съм бременна се потвърди.. Така там ни съобщиха, че са две бебчета, двуяйчни близнаци. Не мога да обясня това, което съм изпитала. Няма подходящи думи да опиша емоцията. Толкова много съм плакала от радост. Дори сега като говоря за този момент пак се вълнувам. Бях на седмото небе.

Бременността ми бе тежка, особено в 9-я месец. Нямах търпение вече да се родят. И така на 4 март 2015г. моите слънчица се появиха на бял свят. Под ръководството на д-р Лидия Попова и екипа на Родилно отделение-Петрич всичко се случи както трябва. Родиха се Иван, който тежеше 3, 300гр. и Иванина- 2, 200гр. Благодарна съм на д-р Попова, на екипа извършил секциото и лекарите поели децата ми от първия им миг на бял свят. Желая им здраве, семейно щастие и да продължават да радват семействата и даряват щастие със златните си ръце.

След няколко дни ги прибрахме в къщи и най-щастлива от появата на близнаците бе кака им Антония. Тя с нетърпение ги очакваше. Дойде голямата радост, но започнаха грижите и трудните моменти разбира се. Но смятам, че всичко е въпрос на организация. Аз имах щастието да разчитам на бабите, които бяха до нас, въпреки че знаете отговорността изцяло си е на майката.

Днес нашите слънчица Иван и Иванина са на 3г., ходят на градини и са прекрасни деца.

Искам да кажа на бъдещи майки на близнаци, които очакват момента на раждане на децата си, да бъдат силни, да вярват в собствените си възможности, защото жените сме създадени да бъдем борбени и най-вече майки. Да намират опора и подкрепа в мъжа си и близки, защото сам е непосилно човек да се справи. Майките на близнаци са майки-героини. През какво преминаваме само ние си знаем. Вярвайте в Господ, с него напред и всичко ще се случи както трябва. "- заяви Марина.

Екипът на struma.com желае на сем. Илиеви да бъдат здрави, все така позитивни, усмихнати и емоционални, с много прекрасни моменти да ги дарят трите им деца. Да ги изпълват с гордост и възнаградят с щастие за преживените трудности

Ани Георгиева


Четете още:

🔴 Спасих брака си, започнал с лъжа

🔴 Това красиво момиче е гордостта на България! Оцеля след трансплантация на бял дроб, а сега...

🔴 Молитва за мир в дома и семейството





Източник: Струма





Коментари

горе