Трите вредни навика на работещия човек, които ни пречат да спим



Хората като цяло са странни същества. Знаем, че промяната в климата разтопява ледниците, но въпреки това продължаваме да злоупотребяваме.

Знаем, че добрият сън помаган на здравето ни и трябва да получаваме поне 7 часа от него, но въпреки това малцина го постигат.

Това важи особено за професионалисти, които трябва често да избират между почивката, работата и социалния си живот, като от това страда най-много съня. Според изследвания на учени във Великобритания, сънят прави хората по-продуктивни и по-щастливи. Влияе добре на връзки и ни прави по-малко податливи на болести.

В доста компании вече инсталират кътове за дрямка в обедната почивка, за да се стимулира продуктивността на служителите. Ето обаче кои са трите навика при спането, които най-много пречат на работещият човек:

Да носите работата си в леглото.

Професионалистите винаги носят работата си със себе си у дома. Изпращат мейли от лаптопа или смартфона си в леглото точно преди да угасят лампите. Резултатът е пълно объркване с навиците им за спане. Сините светлини от екраните с играят с продукцията на мелатонин в тялото ни. Това е хормонът, който ни казва, когато е време да лягаме. В същото време интерактивната природа на технологиите стимулира мозъка. Подобни дейности час-два преди сън не са особено препоръчани, тъй като на мозъка му трябва време да се отпусне. Всичко друго ще му пречи да заспи и ще увеличи шанса от събуждане през нощта. Спалнята трябва да е вашето свещено място за отпускане и релаксация. Не трябва да бъде офис.

Прекалена зависимост от кофеин.

Чашата с кафе, която си носите. Кафето е символ на изкарването на работния ден за повечето професионалисти. Кафето като цяло не е зле – подобрява паметта и детоксикира черния дроб. Проблемът е, че кофеинът е силно пристрастяващ и остава в системата ни доста повече време, отколкото си мислим. В резултат на това той ни пречи да заспим вечер след работния ден. Събуждаме се гроги и после пием двойно еспресо, за да продължим порочния кръг. След определен период увеличаваме и дозите, защото организмът свиква с предишните. Според доста специалисти кафе не трябва да се пие след 12:00 часа. Има смисъл от термина „сутрешно кафе“.

С парите, които ще спестите от скъпи макиатота, можете да инвестирате в нов матрак. Добре е в този аспект да проверите сегашния си, защото и той може да дава отражение на проблемите със съня. Кампанията на Дормео с матрак и комплект Hero може да ви спести до -280 лева. Така, че обмислете и този вариант.

Не уважавате времето си за сън.

Професионалистите имат лошия навик да не уважават времето си за сън. В резултат на това спането им страда. Точното време за спане не е само за деца. Организмът си има рутина. Когато спим, нашите тела се опитват да се освежат и подготвят за следващия ден. Това става по-лесно, ако се случва в точно определени часове. Как да го направите: определете кога трябва да сте на работа. След това махнете 8.5 часа и това е новото време, в което трябва да заспите.

Подобрете навиците си, ако откривате сходства с гореспоментатите проблеми. Не пропускайте и да обмислите смяна на матрака.


Четете още:

🔴 Илиана Раева: Засрамете се и спрете! Питахте ли за Стоичков?! Оставате ни и свършете нещо полезно за хората

🔴 Строго забранено е да ядете тези 7 храни на празен стомах, ако искате да отслабнете!

🔴 Пътник се оплака, че бил нападнат от контрольор (ВИДЕО)





Източник: За Жената





Коментари

горе