Конски шампоан за по-дълга и здрава коса



Всяка жена иска косата й да е блестяща и здрава, а доста от нас предпочитат да има и по-завидна дължина.

От известно време т.нар. конски шампоан властва във вселената на сияйната коса. Този козметичен продукт подпомага растежа и укрепва структурата на косъма. Това се дължи на главната съставка биотин, или познатият ни витамин В7. От него зависят видът и здравето на окосмяването. Укрепва свързването на отделния косъм и скалпа, с което всъщност предотвратява косопад.

Биотинът забързва растежа на косъма, а косата става по-здрава и по – устойчива на третирания с препарати, сешоари и излагане на слънце.

Използването на конски шампоан не е толкова широкоприложимо, защото не е луксозна известна марка и не съдържа оцветители и парфюм.

Внимавайте обаче - не е желателно прекаленото използване на този шампоан. Той е по–концентриран поради предназначението му да се използва за животни. Има вероятност да увреди скалпа и да се получи обратен ефект. Препоръчително е при измиване на косата да се редуват конски шампоан и обикновен шампоан. Експертите казват, че косата може да порасне между 3 и 5 сантиметра на месец.

Друг подобен продукт за коса са конските витамини, известни още като тривитаминол. Витамините А, Д3 и Е са перфектни за подхранване и блясък на косата.

Добре е да знаете, че популярните конски витамини не се пият, а само се слагат в маски за коса. Ако искате да имате по—забележителен ефект, правете маска с конски витамини веднъж в седмицата в продължение на три месеца. След това е добре да направите няколко месеца почивка. Продуктите може да се закупят от интернет или от ветеринарна аптека.

Маска с тривитаминол

Разбъркайте добре 2 с.л тривитаминол, 1 с.л зехтин, 2 с.л кисело мляко, 1 с.л мед, 1 с.л ракия и нанесете върху косата. Оставете да престои 1 час.

Забележка:При по-къса коса може да се намалят съставките, за да не е толкова силна, колкото за средно дълга коса.

Конските витамини могат да се смесят и с яйце и стрит на прах аспирин. Към тях се добавя хума и кисело мляко, като количеството се съобразява с дължината на косата. Маската се нанася в корените и по нейната дължина. Измива се след около два часа.


Четете още:

🔴 Богомил Николов: Купувайте пакетирано сирене, другото не е контролирано

🔴 УМБЕРТО ЕКО: ХОРАТА ЦЯЛА СЕДМИЦА ЧАКАТ ДА СТАНЕ ПЕТЪК, ЦЯЛА ГОДИНА – ДА СТАНЕ ЛЯТО И ЦЯЛ ЖИВОТ – ДА СА ЩАСТЛИВИ

🔴 Предложения за стилен и топъл есенен маникюр





Източник: mila





Коментари

горе