Българин ще върти педалите от Берлин до връх Шипка



Млад българин си поставя амбициозната цел да измине с велосипед пътя от Берлин, Германия до връх Шипка, България посред зима. Крайната му цел е да достигне до българската граница и да се изкачи на връх Шипка на Националният празник 3 март, съобщава .kazanlak.com.

Младият 26-годишен ентусиаст Тодор Андреев е възпитаник на казанлъшката Художествена гимназия, родом е от Каспичан, но от 4 години живее и работи в Германия.

"Аз не съм професионалист в колоезденето и искам да изпробвам възможностите си, да се боря и да стигна навреме за честването на Националния ни празник, и да почета паметта на загиналите за Освобождението. Духът, който са имали предците ни ме кара да направя този преход на две гуми. Ще участвам сам със съпътстващ екип. Искам всички българи да научат за това и да се присъединят към мен на Шипка.", казва във своята фейсбук страница велоентусиастът.

Стартовата точка на колоездачния преход от Германия до България ще започне от Берлин на 21 февруари, около 09:00 часа сутринта, завява Тодор. Той ще трябва да измине над 2000 км, като в прехода си ще бъде придружаван единствено от масажист. Предвижда да измине дневно около 200-300 км, като паузите за храна и нощувка ще са по 6 часа.

Макар съдбата да отвежда Тодор Андреев в чужбина, той не къса нишката си с родния край. В момента подготвя национален проект в полза на българското общество.


Четете още:

🔴 Джоджен – магията, която топи килограми и помага за 101 болежки

🔴 Поверия за иконите, които държим вкъщи

🔴 Помагат ли медът и лимоните при настинка и грип?





Източник: Десант





Коментари

горе