Най-вредният продукт, който причинява подагра



Този продукт образува пикочна киселина за няколко минути след употреба! Основната причина за растежа на заболяването е свързана със съвременната диета, която е пълна с фруктоза

Подаграта е вид артрит, който се характеризира с нежност, скованост и възпаление на ставите. Тя може да се появи във всяка става на тялото, но най-често засяга големия пръст.

Свиване и подуване са резултат от излишък на пикочна киселина, поради което се образуват кристали  в ставите и болката, свързана с това заболяване, е причинена от възпалителния отговор на организма към кристалите на пикочната киселина.

Подаграта засяга между 2 и 5 милиона американци и разпространението й нараства както в САЩ, така и в други развиващи се страни. Това не е изненадващо, тъй като основната причина за увеличаването на честотата на този болезнен тип артрит се свързва със съвременна диета, която е пълна с фруктоза , главно под формата на високо фруктозен царевичен сироп (HFCS).

Нови данни потвърждават връзката "фруктоза - пикочна киселина - подагра"

В гореспоменатото последно проучване бяха използвани данни от 22-годишно проучване на здравето на сестринските грижи, което обхваща около 79 000 жени.

Анализът показа, че жените, които консумират две кутии газирани напитки дневно, са имали два пъти по-висок риск от развитие на подагра, в сравнение с тези, които пият такива рядко.

Ежедневната консумация на 360 ml или повече портокалов сок има същия ефект.

Освен това, както съобщава CNN:

„За жени, които консумират само една кутия газирана напитка или 180 мл портокалов сок на ден, рискът нараства съответно със 74% и 41% в сравнение с жените, които рядко пият такива напитки.

"Очевидно е, че фруктозата е виновна за това," казва водещият автор на изследването д-р Хюн Чой, доктор по медицина, професор по медицина в Медицинския факултет на Бостънския университет.

Преди две години беше публикувано подобно проучване относно мъжете.

В това проучване мъжете, които консумират две или повече безалкохолни напитки на ден, имат 85% по-висок риск от подагра, отколкото тези, които пият по-малко от едно питие на месец.

Значително увеличава риска при мъже, които пият пет или шест чаши сладки безалкохолни напитки седмично. Рискът се увеличава и от плодови сокове и плодове, богати на фруктоза, като портокали и ябълки.

Ето защо винаги препоръчвам да се обръща точно същото внимание на фруктозата, използвана под формата на плодови сокове и дори цели плодове, а не само сладки газирани напитки  и преработени храни.

Като правило препоръчвам ограничаване на консумацията на фруктоза до 25 грама на ден (от всички източници).

Тъй като фруктозата се намира в почти всички преработени храни, за повечето хора ще бъде разумно

да се ограничи общото количество фруктоза от плодове до 15 грама на ден.

Максималното количество от 25 грама може лесно да бъде превишено поради тази „скрита” фруктоза във вашата диета, дори ако не ядете сладка сода или плодове ...

Фруктозата е единствената захар, която увеличава нивата на пикочната киселина.

Очите ми бяха напълно отворени за драматичните и разрушителни ефекти на фруктозата върху нивата на пикочната киселина след интервю с д-р Ричард Джонсън по този въпрос, което взех в началото на годината.

Изследванията на д-р Джонсън се фокусират върху това как фруктозата, която е източник на калории номер едно в американската диета, причинява затлъстяване , диабет и редица други често срещани заболявания, включително:

--Подагра

--Високо кръвно налягане

--Висок холестерол и високи триглицериди

--Бъбречно заболяване

--Сърдечно заболяване

Оказва се, че основният компонент на всички тези заболявания е повишено ниво на пикочната киселина, а по-късните изследвания показват, че фруктозата е единственият вид захар, която повишава нивото на пикочната киселина!

Фруктозата е много различна от другите захари, тъй като тя се метаболизира по много специфични начини, различни от глюкозата, и пикочната киселина се образува в резултат на това специфично действие.

Фруктозата обикновено образува пикочна киселина за няколко минути след консумацията.


Четете още:

🔴 Къщи като палати с няколко декари в Северозападна България се продават за смешни суми

🔴 Това е България: 13-годишна забременя от безработен, но съд ги пожали, защото се обичали и нямали пари

🔴 В стола ядяхме супа с месо за 10 ст.





Източник: За Жената





Коментари

горе