Цачева тича по стълбите на Цветанов – в неговия блок, с апартамент от 233 квадрата СНИМКИ



И правосъдната министърка Цецка Цачева се озова на същото стълбище, на което се катери и колегата и от ГЕРБ – лидерът на ПГ-то на управляващите Цветан Цветанов.

Както вече е ясно той си продаде два от апартаментите и ги замени за един, в столичния квартал "Изток", като доплати на строителя – "Артекс" само 100 хил. лева, а не 360 хил. евро, както е по цени на компанията.

Две седмици след Цветанов, и Цачева сключва сделка с "Артекс", в същата кооперация, новопостроената сграда "Летера" на столичната ул. "Латинка". Апартаментът отново евтин, за 590 евро на квадратен метър, с обща площ 233 квадратни метра, включващ и гараж.

"Нотариалният акт е придобит в груб строеж, т.е. преди акт 16, и не е вярна цената, която излиза в публичното пространство. Имам подписан предварителен договор, т. нар. "на зелено", сумите са превеждани по банков път. Единствената отстъпка, която получих от фирмата, беше да ме изчакат да продам личното си жилище в Плевен. Разполагам с всичките документи", коментира тя пред Нова тв.

Цачева настоя, че в годишната си декларация подробно ще се види какви имоти притежава, как ги е придобила.

"Цената е четирицифрена (за квадрат – бел.ред.). Обектът все още е негоден за живеене, все още никой не живее в този апартамент. Дружеството не е свързано с работата ми преди, с работата ми сега, не ми е известно да е участвало в обществени поръчки, така че няма никакъв сблъсък на интереси", отсече тя.

Правосъдната министърка поясни, че по предварителния й договор една част е изплатена, друга още трябва да се изплаща.

"Нямам личен асансьор, има такъв на етажа. Не съм знаела, че господин Цветанов има жилище там. Просто живея в този квартал, видях изкопа и се поинтересувах коя е фирмата. Това са чисто търговски отношения между дружество и клиент. Брокер не съм ползвала. Естествено, че съм разговаряла със собствениците на фирмата. Всичко е ясно, нотариалният акт е ясен в имотния регистър", категорична бе Цецка Цачева.


Четете още:

🔴 Черна вест в Югозапада! Почина един достоен и уважаван хирург

🔴 15-годишната Дарина, която изчезна загадъчно, внезапно разкри дали е отвлечена

🔴 Най-вредният продукт, който причинява подагра





Източник: trafficnews





Коментари

горе