Дюнерджия с шведски паспорт убил и захвърлил велосипедиста до Маказа





Български турчин с шведски паспорт се оказа шофьорът, който е блъснал фатално 37-годишния велосипедист Месут Мустафа по пътя за Маказа. Окървавеният труп на глухонемия мъж беше открит в събота сутрин, захвърлен в крайпътна канавка на 500 метра от разклона за момчилградското село Загорско. На десетина метра беше открит и строшеният му велосипед.

След три дни разследване полицията е задържала 31-годишния Вежди Иляз, който бил зад волана на светлосиньото "Пежо"-то, помело Месут. В издирването са участвали служители на всички районни управления на МВР в областта, прегледани са всички камери по трасето.






Виновният шофьор е родом от кирковското село Метличина, но от дете живеел в Швеция. Мъжът има и българско гражданство. Напоследък той работил като дюнерджия в Кърджали, твърдят негови съселяни.

Автомобилът, с който е прегазен глухонемият велосипедист, е с шведска регистрация. Возилото също е намерено от полицията. То е било скрито в гараж в село Метличина. Вежди не успял да ремонтира автомобила и по него ясно личели следи от удара.






Виновникът за тежката катастрофа е открит по следите, оставени от автомобила на местопроизшествието. При огледите, извършени от криминалиси, са били открити парчета от фар и от броня, както и следи от боя. Още в началото на разследването полицаите са знаели, че търсят светлосин френски автомобил.

В разкриването на случая са участвали всички Районни управления на МВР в областта. Били са прегледани записите от всички камери по трасето. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура.


Четете още:

🔴 Какво най-много мразят зодиите?

🔴 Бирата – полезна и вредна. Защо?

🔴 Сключваме сделка с КАТ и плащаме по-малко





Източник: trafficnews





Коментари

горе