Изкарах си акъла, косата ми не спираше да пада, докато не почнах да я мажа с тази домашна маска



Билки срещу косопад спасяват тогава, когато най-силно се страхувате

Косопадът е неприятна гледка, която в началото изглежда като нещо, което се случва с повечето хора, но с времето косата започва да капе все по-упорито и по-упорито, което поражда сериозен страх у жените с този проблем.





Капещата коса би могла не само да стъжни деня на всяка нежна дама, но и да я накара силно да се изплаши за себе си и евентуалните последици от обилното й падане не само след баня или къпане.

Има основание за тревога единствено в случаите, при които не говорим за сезонен косопад, а такъв, който продължава по-дълго от обикновеното. За хроничното и ежедневно безпричинно падане на косми от главата ще се погрижат билките.

Запомнете, че косата ви няма място на килима у дома.





Тя е необходимо да остане върху вашата глава и ако това не се случва – веднага потърсете помощ от природната аптечка . Няколко прекрасни и страшно ефективни билки ще ви избавят от най-силните ви страхове към момента.

Билки срещу косопад спират даже обилното падане на коса

Маска при упорит косопад: тя се приготвя с главното съдействие на растението алое вера. Ето рецепта: 1 ч.л. рициново масло се поставя в подходяща купа с малки размери, последвано от 1 ч.л. мед, 1 ч.л. сок от алое и 1 ч.л. пресен сок от лимон.

Сместа е необходимо да се втрива внимателно в корените на косата. Главата следва да се покрие с шапка за баня или с удобна дебела кърпа. Изчаква се точно половин час и косата се измива.

Не се използва шампоан, а само вода за отмиването на сместа. Маската е ефикасна и за лечение на пърхот. Съчетайте я, ако се оплаквате и от двата наболели проблема.





Коприва: и тя помага много при капеща коса, което надали ви изненадва, тъй като много пъти сме говорили за действието на копривата. Тя се използва успешно за кожа и коса.

Рецептата е следната: 100 грама листа от билката коприва се заливат с вода от 300 мл. Гледайте тази вода да бъде вряла, за да изпълните рецептата правилно.

Нека се изкисне и след това да се прибави една супена лъжица оцет. Сега се оставя на една страна поне за 4 часа. Със сместа от коприва и оцет измивайте главата си ежедневно до момента, в който усетите подобрение.

Може да помислите и за корени от хрян. Те се настъргват, кашата се втрива директно в кожата на главата, а също така и на местата, които са засегнати от косопад. 20 минути са достатъчни, след които маската се премахва с вода.


Четете още:

🔴 Спасение срещу остеохондроза-Гимнастиката, от която шийните прешлени се връщат на място и чувстваме облекчение

🔴 Д-р Цветеслава Гълъбова: Габриел, у нас умират деца

🔴 3-те зодии със сериозни любовни проблеми през месец ЮЛИ





Източник: За Жената





Коментари

горе