Стотици българи тропнаха хоро в Брюксел



За пореден път голямо българско хоро по повод предстоящите празници се изви в Брюксел, съобщава БНР. Мястото на събитието бе зала "Фабри" в белгийската столица, а на хорото се хванаха хора от всякакви националности.

Над 350 души - българи, живеещи в Белгия, съседни на нея страни, както и гости от други националности - изпълниха залата снощи.





"Една наша бивша танцьорка прелетя специално от Алжир, където работи. Друга наша танцьорка от Барселона дойде. Наш бивш танцьор, поляк, дойде и докара 4 свои приятели с кола от Полша. Видях словаци, германци, американци, един швед, едно момиче от Квебек", каза пред БНР Мария Цветкова, ръководител на клуб "На хорото в Брюксел", която е организатор на проявата.





Особено интересен момент в програмата беше белгийският оркестър "Бръсълс Болкан Оркестра", който свиреше български фолклор.









"Хората не могат да повярват, че това не са българи, които свирят тази хубава българска музика. Всичките са белгийци, непрофесионалисти, с изключение на диригента им, който е учител по цигулка, учил в Пловдив", каза още Цветкова.


Четете още:

🔴 Баба Тодорка с 200 лева пенсия: 100 лева за лекарства и 500 лева за дърва е много за една бабичка

🔴 Иво Сиромахов избухна заради Вазов

🔴 Скандалите с иконите на Светлин Русев в храма на Рупите разболели Ванга





Източник: Petel





Коментари

горе