ГЕРОЙ НА ГОДИНАТА В БЪЛГАРИЯ: ЕФРЕЙТОР ВЪРБАНОВ СПАСИЛ ДЕТЕ!



Ефрейтор Върбанов, спасил 11-годишно момиче от придошлите води на “Сучурум”, стана Герой на годината

Ефрейтор Никола Върбанов от 61-ва Стрямска механизирана бригада получи приза Герой на годината. Той бе номиниран в националната класация Мъж на годината от пловдивския екип на Дарик радио.
Ефрейтор Върбанов спаси живота на 11-годишната Теменужка, която на 10 март миналата година падна в придошлите води на водопад “Сучурум” край Карлово. Детето е било без сърдечна дейност и не е дишало, когато е извадено от мътните води на вира под водопада. Ефрейтор Никола Върбанов запазва самообладание и в продължение на 3 минути прави сърдечен масаж на момичето, което днес е напълно здраво.






Той и неговият приятел Тони Танчев получиха златни значки и специални плакети от Община Карлово и Областната дирекция на МВР Пловдив, както и специални отличия „Доблест” на Сдружение “Артилерия - ген. Владимир Вазов”.
„Не се чувствам герой. Денят, в който спасихме детето, осмисли живота ми”, заяви след официалната церемония в Археологическия музей в София Героят на годината.






Мъж на годината 2019 е известният български лекар, бизнесмен, филантроп и меценат Д-р Милен Врабевски.
“Нека продължаваме да подкрепяме такива хора, които карат всеки от нас да се чувства специален”, заяви по повод номинацията на Д-р Врабевски колегата журналист и водещ от БНТ Добрина Чешмеджиева.
Легенда на годината е големият български артист Васил Михайлов, който с радост съобщи, че е станал прадядо.
Академията на Дарик обяви и Шеф на годината. Призът бе връчен на шеф Михалчев, който отправи призив към всички да превърнем стараната си в предпочитана туристическа и културна дестинация.






Четете още:

🔴 Мишле изяде дипломата на Невена Коканова във ВИТИЗ

🔴 Авторът на "Прела баба" – син на съратник на Левски  

🔴 В САЩ възхитени от изобретение на българи, помагащо на хората под карантина заради COVID-19





Източник: pan





Коментари

горе