С носталгия към 20 век: Вижте най-красивите автомобили от една изминала ера в Бургас СНИМКИ



Невиждан интерес към автомобилния ретро парад в Бургас. Близо 100 леки коли от миналия век в момента са изложени на алеята между Пантеона и ЕЦ „Флора” в Морската градина. Събитието реално започна в 10 ч. тази сутрин, но близо час по-късно, нови и нови автомобили прииждат към алеята на славата, за да зарадват бургазлиите, гостите на града, но най-вече – феновете на класическото возило.





От произведени в бившия съветски блок Трабанти, Москвичи, Волги, Лади и Жигули през пика на немския автомобилен дизайн от втората половина на 20 век – в лицето на Порше, Мерцедес, та дори и американски мусколи и британска класа. На изложението с ретро автомобили можете да видите абсолютно цялата гама от коли от последните над 60 години. А към събитието определено има интерес, тъй като въпреки жегата, стотици се стичат към алеята между Пантеона и ЕЦ „Флора”, за да видят с очите си красотата на старите автомобили.





Впечатление прави, че в категория „ретро автомобил” вече влизат някои от най-познатите на Бургас и Перник марки и модели като Голф 2, БМВ е35, както и някои модели Роувър, излезли от производство преди повече от 20 години.

С парада на ретро автомобилите в Бургас всъщност се дава своеобразно начало на тематичния ретро уикенд в града, който ще продължи от 3 до 5 юли. До края на деня бургазлии и гости на града ще могат да се насладят на богата програма от събития, които да подобрят настроението им в топлия летен ден и да демонстрират, че Бургас е много повече от плаж и море. 





В 12 ч. днес започва втория ден на ретро партито с DJ Ryaz с бира, скара и горска атмосфера в парк Минерални бани, кв. Ветрен.

В 15 ч. днес феновете на тежката метъл музика пък могат да ликуват, тъй като на сцената на Летния театър се качват SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH (Death Metal, Austria), NEMESIS (Melodic Death Metal, Serbia), VALAK (Melodic Death Metal, Romania), SCAPEGOAT (Death Metal, Bulgaria), DAY OF EXECUTION (Death Metal,Bulgaria), PAST REDEMPTION (Death Metal, Bulgaria), THE REVENGE PROJECT (Death Metal, Bulgaria). Те ще дадат началото на най-метълското лято в Бургас с провеждащият се за първи път в морския град Broken Silence Black Death Metal Fest 2020. 














Четете още:

🔴 Д-р Стамов от Спешното е починал часове след хоспитализацията му

🔴 Най-полезният зеленчук на света се оказа...

🔴 Журналистка съсипа Тити Папазов в ефир: Защо правиш такива простотии?





Източник:





Коментари

горе