Илиана Раева за скандала с нашите треньорки в Швейцария



Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева реагира с пост във фейсбук на скандала с наши треньорки в Швейцария, а към него добави и официалното писмо на централата.

Скъпи приятели и колеги,

Българската федерация е искрено загрижена за случващото се с българския специалист Илияна Динева, която работи девет години за швейцарската художествена гимнастика. През последните няколко години тя е главен треньор на швейцарската старша група. Всички познаваме госпожица. Динева като толерантен, достоен човек и висококвалифициран специалист.





Обвиненията срещу нея се отправят от една единствена гимнастичка, член на екипа под ръководството на МС. Динева - такава, която също е ангажирана в личен конфликт с швейцарската федерация. След съобщението на гимнастичката в медиите, пълно с недоказани обвинения, швейцарската федерация по гимнастика освободи МС. Динева без да свързва каквато и да е форма на разследване.
Нещо повече, считаме публичното разпространение на всяка непроверена информация, което уронва престижа и достойнството на човек и специалист, за неприемливо. Това неминуемо се отразява и на българската художествена гимнастика.





На пресконференцията, организирана от г-жа. Динева и адвокатът., останалата част от екипа подкрепиха публично г-жа. Динева, като обяви, че обвиненията, отправени от съотборника им, са напълно неоснователни. Госпожице. Динева вече предприе правни действия за защита на интересите си и вярваме, че швейцарският съд ще бъде справедлив и ще реабилитира името..

Официалното писмо, публикувано по-долу, предлага изявлението на БРГФ по този въпрос и вече е изпратено до швейцарската федерация, до всички отговорни лица, до г-н. Ради Найденов - лидер на българската мисия в Швейцария, и в швейцарските медии.
Швейцарската федерация по гимнастика и други съответни гимнастически институции в Швейцария
ВСИЧКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЕДИЯ В ШВЕЙЦАРИЯ

Уважаеми дами и господа,

Повод за това писмо е последвалото скорошно уволнение на опитния български специалист г-жа. Илияна Динева от позицията главен треньор на швейцарската старша група и последвалото уволнение на асистентката й - друг опитен български специалист г-жа. Анелия Станчева.
Това е поредното уволнение на висококвалифицирани български специалисти от швейцарската федерация по гимнастика, придружено с недоказани обвинения за използване на незаконни методи по време на тренировъчния им процес. Това предизвиква не само объркване, но и сериозна причина за подозрения за умишленост-дискриминация на българските треньори.

Българската федерация по художествена гимнастика е силно загрижена за политиката, която се води срещу българските треньори. Това неминуемо води до удар по репутацията на българската традиция в РГ - такава, която е била и все още е сред водещите RG училища в света, започвайки от създаването на спорта.





Преди няколко години, отново с недоказани обвинения Весела Димитрова също беше освободена. Под нейно ръководство швейцарската група достигна непостижими върхове / резултати, а именно 8-то място във всички и 4-то място на финала на световните първенства в Монпелие през 2011. г. Следвайки този неповторим успех за Швейцарска художествена гимнастика Димитрова неочаквано бе освободена по обвинения, че не е използвала правилни методи на работа при тренировка на атлетите.

Заради тези фалшиви обвинения и последващи действия, г-жо. Весела Димитрова спечели делото срещу швейцарската федерация по гимнастика за морално-професионални щети и съсипване на имиджа. на треньор.


Г-жа. Г-жа. Димитрова работи като главен треньор на отбора на България от 2016. г. Оттогава насам постигна изключителен успех в световен мащаб - световни и европейски титли, а до момента е една от най-титулуваните и уважавани треньори на Световна фаза на художествена гимнастика. Българската федерация по художествена гимнастика иска да предложи уверенията си, че не само няма основа за притеснения относно методите й, но и категорично дава пример за много млади треньори, които следват методите й и доказан професионализъм дори в международен план.


Има втори случай и проблем след г-жа. Димитрова, отново с участието на уважаван български специалист - г-жа Мариела Пашалиева, назначена на същата позиция като треньор на швейцарската национална група. В такъв случай швейцарската федерация декларира, че Пашалиева има ?? правилните ?? методи, но те не кореспондират с успеха на отбора, който непрекъснато губи позиции и конкурентоспособност. В такъв случай, госпожице. Пашалиева беше освободена поради липса на резултати.






Третият случай, възникнал наскоро, е неочакваното, отново, поредното уволнение на висококвалифициран специалист, г-жа. Илиана Динева. От 2008 г. в Швейцария г-жа Илияна Динева заемаше различни ключови отговорни позиции като:


1) Главен треньор на Регионалния спортен център в Цюрих по художествена гимнастика
2) Националният треньор на Швейцария младша група
3) Главен треньор на швейцарски юноши и възрастни
4) Швейцарски национален треньор на старша група
Откакто стартира дългата си кариера в Швейцария (2008) постигна изключителни резултати в класирането за младша група на европейските първенства в Минск през 2015. г. Швейцарският отбор постигна 8-то място навсякъде около и 7-то място на финалите. По време на този успешен за периода на Swiss Junior Group тя прилага правилните методи на обучение, без никакви възражения от никого.


Успехът и високите постижения в този спорт са изградени върху интензивни обучения и голямо количество физически активности, без които дори не можем да говорим за успех в който и да е спорт. Не е тайна, че за да постигне резултати в спортно професионално ниво, човек се нуждае от сложност от качества, както физически, така и психически. Няма олимпийски, световен или европейски шампион, който да спечели титлата си без голямо количество физически усилия / обучения.
Познавайки лично българските треньори, споменати в това писмо, нямаме колебание да заявим, че никой от тях не е в състояние да упражнява физически или психологически натиск върху спортистите, да използват незаконни тренировъчни методи или да причиняват психически дискомфорт на някое от момичетата.


Всички те, освен че са видни и талантливи бивши спортисти от българския национален отбор от близкото минало, са и добре уважавани и доказани специалисти и личности. Затова категорично вярваме, че публичното им унижение с недоказани твърдения е арогантен и дискриминационен акт, който не се основава на факти, а по-скоро на мнения от страна на непоносими хора в спорта.


Българската федерация по художествена гимнастика настоятелно призовава Швейцарската федерация да преосмисли обвиненията срещу българския треньор г-жа. Илияна Динева, която подкопава репутацията. на уважаван специалист / човек и пряко влияе на българския образ в този спорт, който има дълги традиции.






Затова и апелираме за справедливо и достойно третиране / разследване на българските треньори (г-жа Илияна Динева и г-жа Анелия Станчева), които допринесоха толкова много за този спорт в рамките на Швейцария с упорит труд и успех за швейцарската художествена гимнастика. Българската федерация по художествена гимнастика настоява силно за публично опровергаване на изявленията, направени в швейцарската преса / медии.


Искрено вярваме, че швейцарската федерация по гимнастика ще предприеме необходимите мерки за рехабилитация на имената на достойни лица и специалисти, които обучават млади швейцарски гимнастици по възможно най-добрия начин от 12 години насам. Това би било доказателство за образцов акт на демократично и цивилизовано управление в Швейцария.


С уважение,
Илиана Раева,
Българският президент на художествената гимнастика

Скандал! Швейцария уволни наши треньорки по художествена гимнастика

Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния отбор Илиана Динева и Гергана Станчева заради нарушения на професионалната етика и спря тренировките на националния отбор за европейските младежки игри, пише 24 часа.

Решението дойде след като неназована гимнастичка се оплака от Динева, че е била наричана "дебела крава", била лишена от вечеря и е била принудена да тренира контузена.





Илиана Динева работи от години в Швейцария и никога не е имало оплаквания от нея.





Тя вече си е наела адвокат и смята да съди федерацията. На пресконференция пред двама журналисти тя бе защитена и от свои бивши състезателки, които твърдят, че всичко е лъжа.


Четете още:

🔴 Момиче изгори очите си и ослепя, докато опитваше да си направи домашна козметика

🔴 Имам видео, в което мастурбирате, ако не платите, ще... СНИМКИ

🔴 Съдбата на Румен Радев ясна във вторник - конституционните съдии решават за имунитета му





Източник: Марица





Коментари

горе