Порция сафрид на морето – 13 лв., чадърът – с резервация





Силно завишени са цените на храната по Южното Черноморие. Порция сафрид от 200 грама е ударила 13 лева из кръчмите в Черноморец и Созопол през този летен сезон. Калмарите пък са още по-скъпи – между 14 и 16 лева за същия грамаж. В същото време заведения се пукат по шевовете, а туристите се оплакват, че не могат да се вредят с резервация за вечеря дори от предходния ден.





Плажовете също не страдат от липса на посетители. И свободните, и платените зони са препълнени, особено в най-силните дни от седмицата – петък, събота и неделя. Спасители обясняват, че вече и сянката, като масата в кръчмата, е с резервация.

Редовните курортисти, които научили за „схемата“, вече им се обаждали седмица по-рано по телефона, за да им резервират чадъри и шезлонги. „Толкова много хора връщаме. Сърдят се, че нямало места за тях.





Напливът е заради по-ниските цени, по 2-3 лева за чадър, а и отливът на туристи от Гърция също си казва думата“, обясняват плажните гардове. На някои от по-елитните плажове, като този на Еко къмпинга край Черноморец, дори са въвели нова длъжност. Има си човек, който приема телефонни резервации за чадъри по цял ден, а после посреща и настанява гостите на запазеното от тях място.


Четете още:

🔴 Д-р Радина Андонова, д.м.: През лятото не се хранете в улични заведения

🔴 31 юли: Стефан Караджа

🔴 Румен Радев готов със служебен кабинет (ВИДЕО)





Източник: Ретро





Коментари

горе