Христо Иванов нападна Радев: Президентът ни разочарова!



Лидерът на "Да, България" Христо Иванов изненадващо нападна президента Румен Радев тази вечер пред медиите. Докато бе в Пловдив, за да надъха на място протестиращите срещу управляващите, Иванов говори пред насъбралите се репортери. За пръв път, откакто протестите избухнаха, той бе доста рязък и дори язвителен към президента Радев.





"Това, което президентът днес направи, е разочароващо. Президентът може да има своите идеи и своята визия за развитието на страната, но все пак в момента очакванията са той да упражни своите правомощия за иницииране на конституционни промени по основни теми, които протестите поставят, а именно проблемите с прокуратурата", заяви Христо Иванов.





Той допълни, че очаква от президента и от всички други политически играчи да заявят ясна позиция по тази тема.

"Борисов го е страх да заяви позиция. а президенът изведнъж обявява, че прави сайт. Защото аз това разбрах – ще прави сайт, където щяла да почне дискусия. Изобщо - "Трай, Коньо..." е положенето", жегна държавния глава Иванов.





"Искаме ясно определение по темата за проблема с върховенството на закона в България и използването на прокуратурата като бухалка. Сега очакваме Слави, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Бойко Борисов, Цветан, президента - всички, всички, всички! - ясно да се обявят по тази тема. Това, което президента показа днес, беше не на място, създаде усещане за отпращане на политическия дебат във вакуум", допълни Иванов. Според него "доста неубедителни бяха фигурите, които бяха там при него днес", визирайки хората от експертния му екип.





"Моята препоръка е Радев по-бързо да се фокусира върху това, което хората, протестиращите очакват от него – реформа на прокуратурата. В правомощията на президента е да инициира конституционни промени. В един танц някой трябва да направи първата стъпка. Правомощията на политическите фигури са не само право, но и задължения", завърши антипрезидентската си риторика лидерът на "Да, България".


Четете още:

🔴 Ужасяваща находка на Централния плаж в Бургас, откриха труп на мъж

🔴 15 години след разстрела на Главния: Мая Илиева с трогателна изповед за Жоро Илиев

🔴 Кой засне красивата инспектор Йоцова? Кога и как я забелязва? СНИМКИ





Източник: lupa





Коментари

горе