Дъщерята на убитата в Испания българка твърдяла, че майка й е на пътешествие, а тя лежала мъртва във ваната



„Ужасяваща, брутална, отвратителна смърт.“

Така испански медии описват случилото се с 46-годишната българка Ана, която бе открита мъртва в дома си във валенсианския град Алкудия де Креспинс. Разтърсващото в историята на жената се оказа това, че тя е убита не от кого да е, а от собствената си дъщеря.

19-годишната Тереза и нейният приятел, който също живеел в апартамента на нашенката, били задържани седмица след като извършили престъплението.
Разследващи стигнали до тях благодарение на самата Тереза, която се похвалила пред своя позната за това, което е направила.





Казаното от нея стигнало до трети човек, който не се сдържал и веднага звъннал в полицията. Оттам се озовали мигновено на ул. „Мигел Ернандес“, където живеела сънародничката ни. Гледката, на която се натъкнали, била непоносима.

Ана била във ваната, а по тялото й ясно се виждало, че има множество прободни рани. Най-много били по гърдите и врата. Резултатите от направената аутопсия показали, че жената е била убита седмица по-рано, а дъщеря й е живяла съвсем спокойно с трупа през цялото това време.

В крайна сметка момчето и момичето са задържани, макар че първоначално отричали за убийството. Според властите след дълги разпити един от двамата направил пълни самопризнания. Разказал как точно са го планирали и каква е била причината за бруталното посегателство.

Още по-ужасяващото в тази история било, че съседите усещали неприятна миризма, която се носела из целия вход, но никой дори за момент не допуснал каква може да е причината.





Те забелязали и че Ана не се е появявала от доста време, но дъщеря й им обяснила, че майка й е заминала на пътуване и ще се върне скоро.

От по-късните разпити на хората, живеещи във входа, станало ясно, че те редовно чували споровете между жената и момичето.

Пред испански медии съседите дори споделили, че майката била жертва на домашно насилие от много години. Първо попадала под юмруците на съпруга си, с когото по-късно се разделили, а след това и от страна на децата си. Хората от същия блок ясно си спомнят, че са чували писъци и дори силни удари.

Най-често разплакана от вратата излизала майката, а дъщерята продължавала да вика с всичка сила от апартамента. Съседите не си обясняват и факта, че словесна агресия към Ана си позволявало и гаджето на Тереза. Те обаче не могат да кажат със сигурност дали момчето също е удряло жената. Въпреки всичко това нашенката не гонела децата от дома си.





Хората около нея виждали, че е нещастна, но тя сякаш нямала силите и мотивацията да се раздели с най-близките си, които се отнасяли по безобразен начин с нея.

Познати на жертвата я описват като тиха и скромна. Казват, че не е влизала в конфликти с никого и била готова да помогне на всеки. Живеела в Испания от близо 20 години и нямала намерение да се прибира в България, въпреки че животът тук щял да й излиза доста по-евтино. В град Алкудия де Креспинс тя работела като шивачка. Изкарвала прехраната си, като се грижела за възрастни хора.

Припечелвала допълнително и като чистела входове на сгради. С парите, които вземала, освен да плаща сметки, тя трябвало да изхранва Тереза и гаджето й. Момичето все още не работело никъде заради възрастта си и разчитало на джобните от майка си. Жената от своя страна се скапвала от работа, за да може да гледа дъщеря си. Това не било единствено дете на Ана. От брака със съпруга си тя имала и син. След развода обаче двамата си поделили децата, както и грижите за тях.





В момента Тереза и приятелят й са в различни арести. Те все още чакат да чуят каква присъда ще им бъде наложена. Събират се данни и за това какво е участието на момчето. Момичето обаче със сигурност ще лежи в затвор, тъй като има достатъчно доказателства, които сочат, че тя е основният извършител на бруталното престъпление. Познати на семейството все още не могат да си обяснят жестокостта, с която Тереза е извършила убийството на майка си. Някои дори допускат, че е възможно тя да е била под въздействието на наркотични вещества.


Четете още:

🔴 15 български думи, които новото поколение дори не знае, че съществуват

🔴 Мутафчийски: Дистанция и маски, докато няма ваксина срещу К-19

🔴 Завършено леке изкара акъла на шофьорка на такси в Пловдив





Източник: BG-VOICE





Коментари

горе