Син изгоря пред очите на майка си и баща си при пожар в Бутово



54-годишният бивш полицай заспал с цигара и подпалил къщата

Син изгоря при пожар в дома си пред очите на възрастните си родители в нощта срещу четвъртък в Бутово. Пожарът лумнал около 2 часа. Сигналът в пожарната бил получен половин час по-късно. 54-годишният бивш полицай Пламен заспал с цигара в леглото си, сочи предварителната версия за драмата. От неговата стая пламъците тръгнали към покрива и после обхванали цялата къща. Родителите му спели в пристройка към жилището и успели да излязат на пътя.





Веднага след подаване на сигнал на тел. 112 първи на мястото отишли спешните медици от Павликени. След тях пристигнала една пожарна кола с екип огнеборци, които започнали да гасят пламъците. След това дошла и друга противопожарна кола заради проблем в налягането на водата в най-близкия хидрант. Наложило се да търсят друг хидрант, защото пълненето ставало бавно заради налягането. В крайна сметка огнената стихия била потушена, но мъжът в къщата изгорял, а родителите му станали неволни очевидци на неговата смърт. Той издъхнал още при лумването на огъня в неговата стая, защото вероятно се е задушил. Възрастните хора обаче се надявали на бързо потушаване на пламъците, което не се случило заради проблема с хидрантите и спукване на маркучите на първата пожарна…





Цялата къща е изгоряла при нощния огнен ад заедно със спящия мъж





Бившият служител на МВР бил с алкохолна зависимост и заради това се предполага, че пожарът е предизвикан неволно заради заспиване със запалена цигара след поредната употреба на алкохол.

Според местни жители синът много често тормозел родителите си за пари. Според кмета на Бутово Станислав Теодосиев, който е бивш водопроводчик, проблем с водата в селото няма, но имало разминаване между налягането в хидрантите и маркучите на огнеборците.





Той пристигнал на мястото на трагедията, но къщата почти вече била изгоряла. Пожарникарите пристигнали навреме и направили всичко възможно да спасят човека, но не успели. На мястото е бил изпратен за оглед и полицейски екип.

Нели СУКОВА


Четете още:

🔴 За пръв път! Диамантена сватба в Калофер, семейство празнува 60 години любов и труд / ВИДЕО

🔴 Село като от приказките търси жители и им плаща СНИМКИ

🔴 Нанков тайно се оженил. Коя е булката?





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе