Децата на Апостол Карамитев си проговориха



След 20 години

Раздялата отчуждава Маргарита и Момчил, сега са по-близки от всякога

След повече от 20 години децата на големия Апостол Карамитев си проговориха и отново са си близки.
Маргарита, кръстена на майка си - Маргарита Дупаринова и Момчил по думите им днес се чуват по сто пъти на ден, а на 9 ноември, когато се навършиха 47 години от кончината на легендарния им баща, не спрели със спомените за него повече от пет часа по телефона.





Апостол Карамитев

И двамата нямат повод да са се карали, но времето и животът на различни места ги отчуждават. Първият, който напуска България, е Момчил Карамитев."През 1989 г. заминах за Рим на специализация и вече не исках да се връщам в България. Там се запознах с художничката Габриела и направихме семейство. После живяхме и в Лос Анджелис. Миналата година за съжаление съпругата ми се спомина от рак. За втори път се сблъсках с болестта. Първо беше татко. Бяхме безсилни. После дълго си говорих със сестра ми по телефона. Така отново се сближихме", споделя с днешна дата за дългата раздяла със сестра си Момчил. Двамата с Маргарита никога не са имали спорове за наследство или пари. "Това и на двамата ни е далечно. Близки сме сега и това е най-важното", споделя наследникът на Апостол Карамитев - Момчил. Самата Маргарита също напуска България малко след него. Но споменът за баща й я преследва постоянно.





Маргарита

"Има нещо, което беше много характерно за татко. Примерно аз съм се разстроила и плача, а той застава до мен и започва да ми се смее с неговия си смях дотогава, докато и аз не се разсмея. Това беше и като бях по-малка, и после, като пораснах. Така все едно ми казваше - не се взимай на сериозно, не потъвай в собственото си самосъжаление. Знам, че майка ми е играла Антигона, когато е била бременна с мен, и съм благодарна, че не са ме кръстили Антигона. Защото не се върви много лесно в живота, когато се наричаш Антигона или Аида. Но човек си върви с историята", споделя с днешна дата и Маргарита. 62-годишната дъщеря на популярните актьори от години живее във Ванкувър, Канада. Там се занимава с психология, има частна практика, където работи с хора. В свободното си време консултира актьори от любителската трупа "Малък театър зад граница" в Сиатъл и театралната група "Защо не" във Ванкувър. Маргарита Карамитева не дава интервюта, защото предпочита да пази личния си живот далеч от медиите. Омъжена е, има син и с днешна дата театърът за нея е само любителски. "Винаги съм се чувствала като една котка, която броди, където си поиска, и навсякъде й е добре." Това определение - перифраза на Киплинг, актрисата смята, че й подхожда най-точно. "Дори когато гледам театър, обичам да гледам отгоре. Точно като една котка, която вижда какво става и може да скочи тутакси...", смее се Маргарита.





Момчил

Българската публика я помни от ролята й във филма "Опасен чар", където си партнира с Надя Тодорова, Георги Русев и Тодор Колев. Снимала се е и във филмите "Комитски времена", "Мера според мера", "Резерват", "Всичко от нула". Играла е и на сцената на Народния театър.
"Как да кажа, не ми липсва театърът, но, от друга страна, ми липсват отношенията между актьорите. Аз помня само доброто, не се сърдя, нямам обиди. Леко ми е и си вървя по пътя, имам добра компания по пътя си", отговаря в интернет актрисата. "Спомням си как, докато снимах с Тодор Колев, токът спря и повече от пет часа си говорихме вицове, смешки и нямаше никакво притеснение. А Надя Тодорова не си затвори устата, толкова беше остроумна. Толкова съм взела от тези хора", с тъга си спомня Маргарита.
Брат й Момчил също има популярна кариера. Учил е режисура в Рим, специализирал в Ню Йорк, участвал е и в американски и италиански продукции. Правил е филм и за баща си - великия Апостол Карамитев.


Четете още:

🔴 Мъж изрита в корема медицинска сестра, докато се облича за влизане в отделение

🔴 Мария Силвестър с първи коментар за 17 години по-младото си гадже / СНИМКИ

🔴 Нери Терзиева: Помогнете спешно!





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе