Мутафчийски се разсърди



Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н. е люто разсърден на премиера Бойко Борисов, разбра Lupa.bg от свой човек по върховете на управлението. Шефът на ВМА и ортодоксален борец срещу заразата е обиден, че бунтарят доц. Атанас Мангъров, прочул се с нестандартните си предложения за воденето на войната с вируса, бе включен в ръководния екип срещу Covid-19.





Мутафчийски толкова бил потресен от кариерното израстване на инфекциониста, че дори отказвал да седи близо до него на оперативките, които премиерът редовно свиква в Министерския съвет.

Новината, че основният критик на управленските мерки срещу коронавируса получава шанс за изява като началник, дойде от здравния министър Костадин Ангелов. На 9 ноември професорът и бивш шеф на Александровска болница обяви, че доц. Атанас Мангъров ще оглави битката със заболяването в Инфекциозна болница, където е шеф на детското отделение. В медицинското заведение е разположен и координационният център за спешните случаи в София. Така омразният на Мутафчийски лекар бе назначен за началник на клиниката, в която се лекуват всички пациенти за коронавирус в Инфекциозна болница.





Не е тайна, обаче, че министър-председателят е сред хилядите верни фенове на Атанас Мангъров. Симпатията му буквално избухна в края на май, когато Борисов и специалистът по заразни болести разговаряха повече от час на четири очи.





След спявката, на която Мангъров обяснил, че супер строгите мерки няма да доведат до добър резултат, доцентът призна пред медиите:

"И с неговия цветист начин на изказване, някъде на 40-ата минута, преди да донесат кафето, (Бойко Борисов, б.ред.) ми каза: "Виж какво, Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна" :)... И наистина църквите не бяха затворени, хората не бяха затворени нито на Цветница, нито на Великден", посочи доц. Атанас Мангъров пред Би Ти Ви.


Четете още:

🔴 Всички задръжки във "Фермата" паднаха! Даяна се отдаде на нов флирт

🔴 Соvid почерни семейството на Катя от Ритон

🔴 Децата на Апостол Карамитев си проговориха





Източник: lupa





Коментари

горе