Чудо спасява дете в кома



Момиченце, пострадало в касапницата на "Тракия", оздравя

Обаждат се на родителите, че рожбата им е излязла от кома, докато се молят в манастир "Свети Мина"

Истинско чудо спасява детенце в касапница с петима загинали на магистрала "Тракия"!
Турски ТИР предизвиква верижна катастрофа на аутобана на 12 юли м.г. Семеен автомобил с момиченцето в него попада в адското меле. От удара и последвалите сблъсъци по ефекта на доминото детенцето пострада тежко и изпада в кома в болницата.





Обрадовският манастир пази спомена за много чудодейни изцеления / Снимки: "България Днес"


Лекарите не са обнадеждени за състоянието му, след като дни наред то не излиза от състоянието си на безсъзнание. Тогава родителите на пострадалото момиченце се обръщат към Бог. Започват често да посещават манастира "Свети Мина" в столичния квартал "Бенковски" и да се молят за спасението на своето отроче на светията, Бог и Божията майка. И не след дълго искрените им молитви са възнаградени.



Чудотворната икона на свети Мина


"След няколко дни, по време на молитва, ми звънна телефонът. Казаха ми, че детето ми е излязло от кома и е извън опасност. Докторите бяха учудени как след толкова тежка травма, без да се стига до операция, детето успява да се възстановява толкова бързо. Благодарение на Бог и чудото, което направи свети Мина за нас, дъщеря ми е жива и здрава и е същото жизнено и палаво дете. И до ден днешен, и занапред ще посещаваме манастира, защото вярваме, че в него се случват чудеса", записват в книгата с чудесата на светата обител щастливите и благодарни родители, които спазват обещанието си и често прекрачват прага на Божия храм, който пази спомените за множество чудодейни изцеления със силата на искрената вяра.

Игуменът на обителта отец Борис


Пряк свидетел на чудото става игуменът на манастира отец Борис. Духовникът приема родителите и им оказва помощ през целия път на дългото чакане и просби.
"Това беше точно така! Аз станах свидетел на чудото. Четохме им молитва и когато родителите излизаха от църквата, им се обадиха, че детенцето е излязло от кома и всичко е наред", сподели пред вестника Божият служител.



При тежката верижна катастрофа на "Тракия" загинаха петима души


При тежкия инцидент камион навлезе в насрещното движение на магистрала "Тракия", помете пет коли, преобърна се и се запали. Касапницата приключи с пет жертви и шестима ранени, сред които и детенцето на две години и половина, което бе с опасност за живота. Първоначално то е транспортирано в спешния център в университетската многопрофилна болница в Стара Загора, а по-късно е откарано в "Пирогов".

Малкото момиченце излезе от кома след множество молитви


В първите часове след инцидента детенцето е поставено на изкуствена вентилация с политравма, като най-тежко е засегнат черепът. В резултат на удара в областта на главата и последващата травма е затруднена нормалната функция на мозъчните структури, което води по-късно и до мозъчен оток. Това предизвиква настъпване на отклонение от нормалното функциониране на дихателната и сърдечната система на детето. Лекарите в Стара Загора се борят и с увреждания в гръдния кош на момиченцето. Успешните интервенции на медиците позволяват транспортирането му впоследствие в София, а останалите ранени при верижното меле са изписани за домашно лечение.
"Това е едно от последните чудеса, записани в нашата книга в манастира от благодарни родители. Има такива, които благославят Бог за това, че ги е дарил с детенце след множество молби. Една баба също наскоро дойде при нас, за да изрази своето голямо щастие, задето й се е родил внук след много години чакане и сега тя има възможността да му се радва. Признателна дъщеря пък записа чудо, при което майка й се е отървала от тежко заболяване. Неизброими са чудесата от Бог наистина", казва с благодарност отец Борис, който през дългите години на престой и служение в "Свети Мина" е ставал очевидец на много чудотворни изцеления, за които и лекарите не са намирали решение.






При друг случай жена се изцерява от онкологично заболяване също след искрени молитви пред чудотворната икона на свети Мина, споделя още пред вестника отец Борис. Чудото връхлетява младата Нели, която се разболява от коварната болест след прекаран грип няколко години поред. Диагнозата в онкологичната болница в София е като гръм от ясно небе за жената. Успява да отсрочи операцията с един ден и отива в манастира.






"Единственото, което правех, е да се моля на Бога за помощ. След това отидох в болницата за интервенцията. Изведнъж в стаята влезе лекуващият лекар. Той ми каза, че последната снимка от деня е на съвършено здрав човек, за разлика от тези от предишните дни", споделя за своето чудодейно изцеление Нели.
Истинско чудо застига и Николица Цветкова от столичния квартал "Модерно предградие". Тя проглежда, след като зрението й се замъглява напълно. Нищо не виждала и нищо не й помагало - нито очила, нито капки и лекарства.
"Отидох си вкъщи много зарадвана и разказах на домашните си какво чудо направи с мен Бог, та ми отвори очите. Оттогава и до днес не употребявам никакви очила и си виждам много хубаво", разказва щастливата жена.
Райна Данаилова от столичния квартал "Подуяне" се сдобива с рожба, след като дълги години не успява да зачене. След като навършва 40 години, се моли на свети Мина и често идва в неговия манастир. Той чул и изпълнил сърдечната й и искрена молба.






Чудотворната икона на свети Мина се намира в Обрадовския манастир, издигнат на мястото на света обител от римско време. Според преданието тя е изписана през петдесетте години на XX в. от известния художник Михаил Малецки (1900-1991 г.) след съновидение и е донесена на гръб в манастира.
Светецът е закрилник на бездомните и сираците, бърз помощник в трудностите и бедите, покровител на пътниците. Молитвите към него помагат също и за намиране на откраднати или изгубени вещи. Но за да помогне светецът, е нужна искрена и нелицемерна вяра и чиста молитва, изречена без съмнение.


Четете още:

🔴 ИСКАМ ЗАКОН СРЕЩУ ОТРИЧАНЕТО НА ТУРСКОТО РОБСТВО, КАКТО ИМА ЕВРОПЕЙСКИ ЗАКОНИ СРЕЩУ ОТРИЧАНЕТО НА ХОЛОКОСТА!

🔴 Учете уроците по новите учебници с вашето дете- почувствайте се идиот!!!

🔴 Ваксината хваща ли, ако не си си вързал червен конец на китката?





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе