Пловдивски шофьор потегли с висяща наполовина отвън количка с бебе / СНИМКИ



Преди по-малко от месец ви разказахме две истории. И двете бяха свързани с шофьори по линия 17 на градския транспорт в Пловдив. Тогава си мислехме, че това, че в рамките на няколко дни редакционният ни телефон прегря от потресени пловдивчани, имали "удоволствието" да ползват услугите на 17-ката, може да е случайност. Вече не си мислим така. Защото нов, трети, случай – отново с автобус №17, ни убеди, че по тази линия има сериозен проблем. Много серозен.

Този път потърпевши са майка и двете й малки деца. Ето какво разказа Олга Солдаткина пред GlasNews.bg:





„Чакахме автобус 17 на спирката на бул. „Васил Априлов”, след бул. „Марица”. Автобусът дойде, но не спря на самата спирка, а малко по-нататък. Там имаше кал и бордюр и аз с количката и по-голямата ми дъщеря успяхме да стигнем до задната врата. Докато се опитвах да кача количката, защото на тази врата има стъпало и това е доста трудно, вратата се затвори и автобусът потегли. Количката с детето виси наполовина във въздуха, вкопчих се в дръжката и започнах да тичам след рейса, а той набира скорост.





Скъсах си гласа от викове, голямата ми дъщеря тичаше до мен и плачеше. Когато най-после автобусът спря, защото всички хора в него – 2 – 3 жени и няколко ученици, скочиха и започнаха да викат, се качихме в него, тъй като зад нас вече имаше ограда от храсти и нямаше къде да стъпим. Тогава към мен се приближи кондукторът и започва да ми крещи, че съм виновна за всичко, защото твърде дълго съм вървяла към автобуса. Каза ми, че не мога да отглеждам деца и социалните ще ми ги отнемат, тъй като аз съм изложила живота им на риск!

От стреса  гласът ми изчезна, дори не помня какво съм му отговорила. Страх ме е да си представя какво би станало, ако следващата лента не беше заета и автобусът беше тръгнал по нея – как щях да задържа количката с детето ми в нея. Слязохме на спирката на ВМИ, аз седнах до павилиона и се разплаках. Баба и дядо, които чакаха на спирката, дойдоха да ме успокоят.”





Това е накратко ужасът, който е преживяла една майка в Пловдив. Олга още е в шок, гласът й не се е възстановил. Дъщеричката й казва, че повече няма да се качи в автобус. Малкият й син, слава богу, не е осъзнал какво се е случило.

А какво трябва да се случи, че повече никога жени с патерици да не са принудени да вървят две спирки пеша, защото шофьор на автобус №17 просто решава да не спира на спирка?

Какво трябва да се случи, че шофьор на автобус №17 да не затваря вратата преди жена да е успяла да слезе, вследствие на което тя се оказва на земята?

Какво трябва да се случи, че шофьор на автобус №17 просто да изчака майка с количка да се качи, а кондукторът даже да й помогне, защото това очевидно не е толкова просто?

Трябва ли да се случи най-лошото, че от фирма „Автотранс Чолаков”, която обслужва линията, най-после да вземат мерки и да си огледат персонала? Ще им бъде ли потърсена отговорност от „Организация и контрол на транспорта” към Община Пловдив, където са подадени сигнали и за трите случая? И кога? GlasNews.bg отново се свърза с представител на службата, който ни увери, че утре ще бъде извършена проверка по последния случай и ще бъдем уведомени за резултатите й.





Чакаме. И силно се надяваме, че този път ще има конкретни действия. Номерът на автобуса, шофиран от човека, който подложи живота на бебе в опасност и накара една майка и нейната дъщеричка да изживеят невъобразим ужас, е РВ3307КН, а кошмарът се е случил на 11 юни, петък, около 13,15-13.20 ч. Кондукторът в същия този автобус, който не само че не помогна на майката и нейните деца, но въобще не видя, че от вратата на потеглилия автобус стърчи бебешка количка, а след това крещя на майката и я уведоми, че социалните ще вземат децата й, защото е изложила живота им на риск, се вижда на снимката.


Четете още:

🔴 Запалиха колата на учителя, спасил дете при катастрофа / ВИДЕО

🔴 Двойна доза силикон за БГ Барби / СНИМКИ

🔴 Заключиха семейство в магазин, бащата бил без маска / ВИДЕО





Източник: glasnews





Коментари

горе