Голяма красота се продава в Сопот за поне 2 365 296 лева / СНИМКИ



Частен съдебен изпълнител е обявил за публична продан винарски комплекс край Сопот. Началната цена на наддаването е 2 365 296 лева с ДДС, което е 80% от оценката на обекта. Подаването на офертите е от 28 август до 28 септември, а на 29 септември ще бъде обявен евентуалният купувач.





Имотът се намира близо до подбалканската железопътна линия в местността "Трагата" и е с площ 3997 квадратни метра. Частният съдебен изпълнител продава винарска изба "Сопот" на един етаж със застроена площ 646 кв. м., двуетажна къща за гости "Трагата" с обща площ 350 кв. м., гараж 64 кв. м. и барбекю 40 кв. м. Извън продажбата остават 150 декара лозови масиви.





Продажбата на комплекса е заради дългове на собственика на комплекса Дочо Шиков, срещу когото е образувано изпълнително дело. Върху имота има възбрана от 2020 г. и други две от 2022 г.

Кандидат купувачите трябва да внесат 10% депозит върху началната цена, за да могат да участват в наддаването. В съобщението на частния съдебен изпълнител изрично се отбелязва, че предложения от потенциални купувачи, надхвърлящи началната с 30%, са недействителни.





При покупка равна или надхвърляща левовата равностойност на 15 000 евро или тяхната равностойност в друга валута, кандидатите трябва да подадат декларация за произход на средства съгласно Закона за мерките срещу изпиране на пари (ЗМИП). Ако участникът в търга е фирма, трябва да подаде и Декларация за действителния собственик/-ици на юридическото лице съгласно същия закон. 





Недвижимият имот е собственост на "Бул-ер-интернешънъл" с управител и едноличен собственик на капитала от 100 000 лв. Дочо Шиков. Фирмата е основана през 2008 г. и седалището й се намира в София. Според последните публикувани финансови данни през 2019 г. оборотът на компанията е 1 704 000 лв., което е ръст от 174% в сравнение с предходната 2018 г. (621 000 лв.), а средният годишен ръст е 145%. През 2019 г. фирмата е имала печалба от 27 000 лв.





Дочо Шиков има участие в общо шест фирми - мажоритарен собственик е на "Чавдар" ООД, едноличен собственик на "Винарска изба - Сопот" ЕООД, "Трийтекс" ЕООД, "Бул-ер-интернешънъл" ЕООД и "Булфам" ЕООД, бил е член на Съвета на директорите на заличеното "Русия днес" АД. Фирмите покриват широк диапазон от дейности, включително търговия с промишлени образци, лицензии, технологии, ноу-хау и изделия с военно и специално предназначение след получаване на необходимия лиценз от междуведомствения съвет към МС.










Четете още:

🔴 Уникално място на 150 км от Пловдив! Перфектно за летните дни / СНИМКИ

🔴 Новa опасна мода сред тийнейджърите измества райския газ

🔴 Летовник: Отиваш на плажа в Лозенец и ти светва защо българите масово предпочитат Гърция / СНИМКИ





Източник: plovdiv24





Коментари

горе