По колко ябълки трябва да ядете на ден, за да отслабнете



Благодарение на консумацията на 2-3 ябълки на ден ще отслабнете. Това се дължи на съдържанието на малко калории и много фибри в тях.

Те също така съдържат много антиоксиданти, витамини и минерали, които повишават жизнеността и енергията.





Според проучвания на учени от Харвард жените, които ядат три малки ябълки на ден, губят повече тегло от жените, които не включват ябълки в плана си за хранене. Чаша нарязана сурова ябълка съдържа само 65 калории. Една средна по големина ябълка съдържа около 110 калории.

Благодарение на фибрите, ябълките ще ви помогнат да се чувствате сити за по-дълъг период от време. Фибрите се разширяват в стомаха, оставяйки по-малко място за други храни. Една средно голяма ябълка съдържа около пет грама фибри.





Ябълките се отличават и с ниско съдържание на натрий, който помага за отстраняване на излишната течност от тялото. Поради задържането на излишна течност в тялото се образуват отоци и подуване на корема. Ябълките ще ви избавят от този проблем.





Ниският гликемичен индекс на ябълките е сред другите им полезни качества. По скала от нула до 100 този показател при тях е 35. Благодарение на фибрите покачването на инсулина в кръвта се забавя, така че не се наблюдават резки скокове в нивата на захарта след консумацията на ябълки.

Влиянието на ябълките върху фигурата

Ябълките допринасят за загуба на тегло, тъй като съдържат много фибри и пектин. Този сложен въглехидрат увеличава обема си при контакт със стомашен сок. Това създава усещане за ситост. Не отстранявайте кората, тъй като тя съдържа максималното количество пектин.

В допълнение, ябълките са в състояние да ускорят метаболизма и да стимулират процеса на храносмилане. Буквално след няколко дни ядене на ябълки, запекът и проблемите с храносмилателния тракт ще бъдат елиминирани.





Как правилно да ядем ябълки, за да отслабнем?

Пресните ябълки съдържат всички необходими вещества и този вариант са най-полезни за консумация. Можете да ги ядете 60-90 минути преди хранене, това ще помогне за намаляване на апетита.

Ако имате стомашни проблеми и не можете да ядете пресни ябълки, изпечете ги. Пектинът в тях не се разрушава по време на топлинна обработка и съдържанието на калории не се увеличава. Печените ябълки са по-лесно смилаеми.





Ябълки с канела

Добавянето на канела към ябълките значително ускорява процеса на отслабване. Можете да нарежете плодовете, да ги поръсите с канела и да добавите малко заквасена сметана или мед. 

Важно: Статията е с информативна цел и не е заместител на балансираното хранене и прегледа при специалист!


Четете още:

🔴 Младите изпопадаха от завист! Ваня Щерева лъсна в банята на 52, палува в Бодрум / СНИМКИ

🔴 Петя Дикова: Нечовешко! Чудовищно!

🔴 Удари дъното! Деси Слава се изложи брутално, вижте как се появи на сцената / СНИМКИ и ВИДЕО





Източник: Актуално





Коментари

горе