Кой автомобил е в нарушение и защо?



Изключително оживена дискусия тече в момента във Фейсбук. Причината - публикация на Европейския център за транспортни политики. "Тази сутрин Ви питаме кой автомобил е в нарушение и защо?" гласи краткият текст към качената картинка.

Ето и само два от коментарите в социалната мрежа:





- "Червеният е виновен. Начинът, по който се гледат кръговите в България, са като 2 кръстовища в 1, тоест веднъж имаме входовете/изходите, които са едно кръстовище и вътре в самото кръговото, когато се движим.





Което води и до това, че ако конфликтът беше станал на входа - синият щеше да е виновен. Но в случая става вътре в кръговото. Съответно и знакът, който виждаме по-назад - не е актуален за ситуацията.

Маркировката казва, че синият се движи в лентата си, а червеният напуска своята лента и навлиза в тази на синия. Според ЗДвП - сме длъжни да пропуснем ППС в лентата, в която искаме да навлезем. За това и в България вътре в кръговото имаме отделни знаци на тези, които влизат в кръговото".





- "Синият автомобил. Има знак пропусни. Кола движеща се във вътрешната лента на кръговото означава, че обикаля в по- голямата му част. Другият автомобил сега влиза в кръговото и е длъжен да пропусне автомобила във вътрешната лента".


Четете още:

🔴 Смразяваща прогноза на известна астроложка за Сашко от Перник / ХОРАРНА КАРТА

🔴 Пешеходец хлътна в тръба и стоя цяла нощ, извадиха го вчера / СНИМКИ

🔴 Само един вид месо ВРЕДИ на тялото и запушва артериите, отбягвайте го





Източник: plovdiv24





Коментари

горе