Ученическо ревю събра над 6000 лв. за млади математици



Дванадесетокласниците от Американския колеж в София и техните учители дефилираха в събота вечерта на благотворително ревю с тоалети на едни от най-известните български модни марки. Спектакълът им, наречен “Изкуството да даряваш”, събра 6500 лв., които ще бъдат дадени на Ученическия институт по математика и информатика при БАН. “Впечатлен съм от идеята ученици да помогнат на ученици. Това не е благотворителност, а инвестиция”, каза акад. Петър Кендеров, който е и доктор на математическите науки, на откриването на ревюто.

Паузите между различните дефилета бяха запълнени с изпълнения на ученическата група “Акапела”, която също е част от колежа. Пя и 10-окласничката Косара Цонева, стигнала миналата година до финалите на тв шоуто “България търси талант”.

Голямата изненада за организаторите бе французинът Ранди Венер от Американския университет в Париж, пристигнал у нас специално за ревюто. То се прави за втора година от Клуба за мода и връзки с обществеността към Американския колеж. Клубът е възстановен след дългогодишна пауза по идея на Томислава Томова - дъщерята на известния певец Богдан Томов. Тя е и негов председател, беше и водеща на ревюто. На снимката е вдясно от тортата.



Източник: 24 часа





Коментари

горе