Заповядайте на Деня на България в Чикаго!



Както нашето издание вече информира (вж. тук), на 10 септември т.г., неделя, в Ботаническата градина на Чикаго ще се празнува Денят на България – Celebrate Bulgaria Day. Празникът ще започне от 10 и ще продължи до 13 часа в McGinley Pavilion, Chicago Botanic Garden. Генералното консулство на Р. България в Чикаго изпрати до местните български медии още информация за събитието, на което е организатор, съвместно с Ново българско училище в Нейпървил. 

Untitled

Денят на България се организира с финансовата подкрепа на Center for East European and Russian/Eurasian Studies, University of Chicago.

Събитието в сайта на Chicago Botanic Garden ТУК.

Invitation_Celebrate_Bulgaria_BG

Имаме удоволствието да Ви информираме, че на 10 септември 2017 г. ще се проведе традиционният Ден на България, организиран от Генералното консулство на Р. България в Чикаго с организационното съдействие на Ново българско училище в Нейпървил и финансовата подкрепа на Center for East European and Russian/Eurasian Studies, University of Chicago.

За поредна година ще покажем пред американската публика красотата на българската култура и традиции, многообразието на българската общност в Чикаго, талантът на българските деца, на танцовите и певческите изпълнители. За доброто настроение ще се грижат танцовите ансамбли „Верея” и „Хоро” от Чикаго, а специално за празника ще пристигне от Детройт и танцовият ансамбъл „Приятели на българския танц” с художествен ръководител Николай Алишев. Българските деца от БУЦ „Знание”, Малко българско училище, Малка детска академия, „Малката Верея“, Ново българско училище в Нейпървил, училище „Нов живот” и детски ансамбъл за народни танци „Хорце” ще ни представят своите таланти. Ще завършим празника с прекрасни български песни, изпълнени от дует „Минкови”.

Ще бъдат представени фото-творби с пейзажи от България, книги на автори от Съюза на българските писатели в САЩ и по света, технологични апликации за България и българската общност, туристически агенции за пътувания до България, както и занимателни игри за публиката (ако метеорологичното време позволява).

В специален кулинарен кът ще има демонстрация как се приготвя баница и представяне на магията на българското кисело мляко.

Каним всички наши сънародници – елате, заповядайте в Ботаническата градина на Чикаго! Доведете и Ваши приятели от други народности!

Нека да сме заедно в този прекрасен ден, посветен на нашата Родина!

 

Генерално консулство на Р. България в Чикаго


Четете още:

🔴 Пътят на водата към Пловдив е изграден от римляните

🔴 Патриот на дела и пари спаси църква и костница- от времето на Иван Александър (ВИДЕО И СНИМКИ)

🔴 Константин Кисимов - Опълченците на Шипка





Източник: Euro Chicago





Коментари

горе