Вярвате или не, всеки един от вас може да си вземе уютна къща в китно селце за 5 ЛЕВА НАЕМ! ЕТО КАК!



Ако ви кажа, че съществува къща под наем без наем, ще ми повярвате ли? И аз не вярвах, докато не се запознах с работата на Ирена Ненчева. Тя стои зад организацията, която жъне успех сред успех. Вярвате или не, над 100 пустеещи къщи са си намерили невероятни стопани в рамките на инициативата.

Много семейства с деца, а и не само, искат да излязат от града и да живеят в къща на село. Инициативата позволява те да получат това, което искат, а в същото време се бори обезлюдяването на българските села. Съотношението между търсенето и предлагането на услугата в момента е 60:40.

„Къщите се предоставят чрез договор за наем, само че вътре е написана сумата от 5 лв. Реално става дума за бартер-едната страна предоставя имота, а другата се грижи за него“, обясни Ирена Ненчева, цитирана от Дарик.

Има ред неща, които карат хората да изоставят къщите си – работа в чужбина, работа в град, който е надалеч.

„Най-много хора търсят имот на село, защото нямат средства да закупят такава къща, но имат пари да я стопанисват. Други са отговорили, че живеят временно в този район, а трети обясняват „Защо трябва да си построя нова къща, след като някой е построил такава и тя се руши“, посочи Ненчева за проучването по темата, което е направено!

Най-много обяви за търсене има в районите на София, Пловдив, Бургас и Варна. Ако искате да предложите или да намерите къща, просто напишете във Фейсбук „КЪЩА ПОД НАЕМ БЕЗ НАЕМ“ и започнете да действате!


Четете още:

🔴 Дяволският каньон – лунният пейзаж на земята

🔴 Полегнала Тодора ли? Пловдив полудя в Нощта на ансамблите (Фотогалерия)

🔴 Златно съкровище откриха край Казанлък





Източник: bm-mall





Коментари

горе