Тамянът и неговите лечителни качества



Тамяновото дърво и Босвелията всъщност са едно и също лековито растение, което се среща в Източна Африка, Арабския полуостров и Индия. Това дърво е наричано още Божествени сълзи, защото има невероятни лечителни способности. Белият тамян има обезболяващо действие,противовъзпалително действие, подобрява кръвообращението, подсилва имунната система и дори успешно се бори с някои ракови клетки. Той има доказани лековити качества срещу артрит и астматични пристъпи, язвен колит и бъбречно каменна болест. Белият тамян има опияняващо действие и се счита за много добър антидепресант, помага при стрес и уплаха.
Лечението с тамян е три вида - чрез вдишване на пушека, чрез компреси с тамян и чрез вътрешен прием (да се внимава да не докосва зъбите-води до потъмняване).
 Тамянът е част от религията, за него се говори още в Стария завет и евангелските предания. Той е част от църковните служби, защото се вярва, че има пречистващо действие.
Древните египтяни приготвяли маски за лице от тамян и също така го използвали в балсамирането. Древните китайци вярвали, че инхалации с бял тамян пречистват съзнанието и душата.
Белият тамян може да изкара камъните от бъбреците, за целта е достатъчно да се приема по едно зрънце, на гладно, всяка сутрин в продължение на три месеца. При артрит процедурата е същата. Маслото от тамян е много ефикасно за лечение на рак на яйчниците. При стрес, невроза и паник атаки се пие по едно зрънце сутрин в продължение на шест месеца.
Божествените сълзи лекуват телесните и душевни страдания успешно.

Таня Георгиева
в. „България СЕГА“


Четете още:

🔴 Първият български актьор-емигрант в продукция на Спилбърг!

🔴 Ако ти е вярна кесията, верни са ти и приятелите

🔴 ЕМИГРАНТСКА КОЛЕДА





Източник: България сега





Коментари

горе