Съветите на мъдрата баба за здраво семейство



Отношенията с мъжа ви са напрегнати? Децата са спрели да слушат и изобщо не зачитат мнението ви? Трябва нещо да се промени. И е добре да започнете да промяната със себе си.

Прочетете съветите на една мъдра баба към своята внучка преди сватбата й. Това са простички, но в същото време жизнено важни истини! Те ще ви помогнат да избягвате конфликтите в семейството и да запазите любовта за дълги години.

1. Никога не се карай с мъжа си пред децата. Така няма да уважават нито теб, нито бащата. А ако децата престанат да уважават родителите, ще престанат и да слушат – и тогава ще дойдат проблемите.

2. Никога не командвай мъжа, по-добре направи така, че той сам да поиска това, което трябва да се направи.

3. Пази мира в дома. Учи се да прощаваш и първа да се помиряваш. Караниците, обидите и грубостта рушат семейството. Мирът в семейството е по-ценен от всичко.

4. Никога не се прибирай вкъщи в лошо настроение. Така ще разнесеш още повече “кал”.

5. Не се страхувай и не мързелувай, а се учи. Децата на добре образованата, умна, възпитаната жена са умни и възпитани. А умните деца имат по-голямо бъдеще и добри семейства.

6. Не ревнувай – ревността руши семейството. Ако мъжът те обича, няма да ти изневерява, затова пази любовта и уважението към съпруга си, тогава мъжът няма да ходи другаде.

7. Готви винаги вкусно и красиво, мъжът не е добитък, че да яде помия.

8. Най-важното в семейството е уважението един към друг. Има ли уважение, ще има и любов.


Четете още:

🔴 Испанец запълва дупките в българско село (ВИДЕО)

🔴 Искам да ви покажа как работи ТЕЛК комисията в Русе

🔴 Стоян преживя кошмар в Германия





Източник: webmiastoto





Коментари

горе