Столична община: Водата в София не е опасна



Водата в София е качествена и годна за пиене, заяви зам.-председателят на ресорната комисия в СОС инж. Симеон Славчев. От "Московска" 33 опровергаха категорично анонимно съобщение в социалните мрежи, в което се твърди, че водата на София е опасна, след като в нея са изсипани отровни химикали. По-рано статус във фейсбук с твърдението за опасната вода публикува и депутатът от БСП Таско Ерменков. Той си навлече и гнева на стотици хора, тъй като разпространява анонимно невярно съобщение, с което плаши жителите и гостите на града.

Всички показатели за качество на питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столична община, са в норма, подчертават от общината, като се позовават на данни от лабораторните изследвания на „Софийска вода” АД.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова поиска от „Софийска вода” да публикува данните от лабораторните изследвания, които се правят при денонощния мониторинг на водата, отбелязват още от СО.

Всеки сигнал, който бъде получен, се предава за изследване в Лабораторно изследователския комплекс на „Софийска вода“, който следи качеството на водата по целия ѝ път от язовирите „Искър“ и „Бели Искър“ до доставянето на потребителите. Допълнителни проби от различни точки от водопреносната мрежа ще бъдат изследвани по всички показатели за допълнително спокойствие на гражданите на София, посочват от общината.

Столична община сигнализира компетентните институции за установяване на източника на анонимното твърдение.

Славчев е категоричен, че е недопустимо и неморално да се използва питейната вода в столицата за политически цели, защото водата е част от националната ни сигурност. „Спекулациите и заигравките с водата са опасни”, предупреди общинският съветник.


Четете още:

🔴 ЛЕГЕНДАТА ЗА СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА

🔴 Дъщерята на Боян Петров разкри заради кого смята, че баща й е жив! 

🔴 Експлозия на удоволствието в устата ви: Картофи Дофине (френска рецепта)





Източник: Кмета





Коментари

горе