Какво ни липсваше при комунизма




 
Животът при комунизма беше скучен, защото:

– Работа имаше за всеки
– (Панелно) жилище имаше за всеки
– Лека кола „Лада“ имаше за всеки
– Безплатна медицинска помощ имаше за всеки
– Безплатно образование имаше за всеки
– Парно отопление, струващо 8% от месечната заплата, имаше за всеки
– Почивка на море ежегодно имаше за всеки
– Детски градини имаше за всяко дете
– Евтино детско облекло имаше за всеки

– И колкото и да работеше, при социализма никога нямаше да можеш да си спестиш пари за яхта, никога нямаше да можеш да станеш капиталист, да назначаваш и уволняваш хора, да се гавриш с безизходицата им.

– При комунизма не можеше да ходиш на почивка на Хавайските острови.

– При комунизма не можеше във всяка квартална бакалия да намериш трева.

– При комунизма не можеше по всяко време на денонощието да си поръчаш дами по твой вкус, които да танцуват голи на масата ти.

– При комунизма не можеше да станеш баровец и да не работиш.

– При комунизма не можеше да си хванеш гадже със заграден жилищен комплекс със собствена фитнесзала и басейн, а трябва да ползваш само обществени, съвместно с досадници.

– Дори да искаше да забършеш при комунизма баровец-западняк на морето, около тебе щъкаха само опънати българи, приличащи на културисти, които (кой знае защо) си бяха втълпили, че са външно красиви и това е достатъчно основание да досаждат на всяка жена. Те бяха бедни, да, и от сутрин до вечер се разхождаха на свобода – така губеха ценното време на уважаващите себе си жени.

– Комунизмът е смъртният враг на социалното неравенство и паразитизма, с което комунизмът
е и смъртният враг на проституцията във всичките й форми – пряка и политическа такава.

– При комунизма не можеше да живееш в палат със слуги и гувернантки, и да се любуваш на крайно бедни хора, които търсят по обяви в интернет да продадат собствените си органи.

– Животът при комунизма беше сив, еднообразен и скучен. Хората постоянно си мислеха, че за положения при комунизма труд на Запад плащаха стотици пъти повече. Да, хората при комунизма се лекуваха безплатно, учеха безплатно, летуваха безплатно, ядяха почти безплатно, а и храната не беше химия, а истинска и под държавен контрол, гледаха качествено кино (а не сапунки и екшън бози) за стотинки, четяха евтини качествени книги, а не разни и разнообразни стъкмистики и литературни словесни „гурмета“, плуваха в заводските басейни също безплатно, не си заключваха вратите и т.н, а постоянно си мислеха как в САЩ хората с тяхната професия са направо милионери. И с широко отворени очи и с цъкане на език разлистваха цветния дебел каталог от ГДР, чрез който източните германци си продаваха социалистически произведените чинии, гащи, сутиени и сандалети…

– Да, по онова време там, на Запад, 10% от хората бяха милионери. А като си милионер или се омъжиш за милионер, за к’во ти е безплатно образование, безплатна медицинска помощ и панелка от държавата? За к’во ти е платена годишна отпуска и платени болнични, като си имаш собствена фирма?  За к’во ти е всички да ходят на море по един-два пъти в годината, а после и на планина, след като можеш да ходиш на море всеки месец или целогодишно да се киснеш в солените океански вълни, а другите да работят цял живот, без почивка. За к’во ти е безплатен незаграден плаж, на който идват сулю и пулю? В САЩ баровците отдавна живеят в заградени жилищни комплекси.

– На Запад, освен че жените не работят, децата се отглеждат от детегледачки и жените не ги кърмят, за да не си развалят фигурата. И всички, дори и бедните на Запад имат по няколко коли.

Ето заради всичко това горното, комунизмът в България се срути и целокупният народ се хвърли да печели луди пари и да ходи на Бахамите.

Станахме Швейцария на Балканите дори.

Сега всички са капиталисти и милионери.

И вече всички са добре – спокойни са, не ги бият, не ги послушват, не ги карат по манифестации, гледат сериал след сериал и се тъпчат с ГМО, токът е напълно достъпен, пълно е по витрините със стоки и дори да си мъж, можеш да се облечеш в рокля и да се гримираш…


Четете още:

🔴 Дъщеря ми е мъртва, а набеждават сина ми, че я е убил!

🔴 ЧСИ блокира дарения за болен баща! 10-годишната Сиси рисува, за да го спаси

🔴 Зърнени храни, които помагат за сваляне на колограми-Елда, кафяв ориз, овес





Източник: flagman





Коментари

горе