Чудо! Богородица се яви на камък в село Копривлен  





Ангелите идват на земята, за да ни помагат, твърдят старите хора. Дали е така, никой не може да каже със сигурност, но е факт, че понякога наистина се случват чудеса. Хаджидимовското село Копривлен е типичен пример за това. От няколко месеца жители на селото се стичат към манастира „Св. Георги“, за да се докоснат до камък с образ на светица, който скоро бе намерен точно под него. Жители, чистейки пътя, се натъкнали на чудото.

За секунди спрели, огледали се един в друг и видели, че върху камъка има човешко лице. На него ясно се вижда, че е изобразен ликът на Божията майка св. Богородица. Начинът, по който се е случило това, остава загадка. Из селото веднага се разчуло и тълпа от любопитни люде се стекла към манастира, за да видят камъка. Това е втори подобен феномен за тази година. „Чудото стана и при нас! Появи се света Богородица на черквата! Ще има изцеление, годината ще е добра и здрава”, радваха се жителите на рибарския квартал “Боруна” в Лом, където образът на Божията майка се яви върху оградата на църквата “Св. Николай Чудотворец” в началото на 2018 г.

Падащите мазилки от неремонтирания от години храм разкрили силует, удивително напомнящ “Богородица Умиление”, или Елеуса, по-известна сред българите като Богородица с Младенеца. Такава чудотворна икона има в Бачковския манастир, разказа енорийският свещеник Михаил. Младо семейство минавало оттам и мъжът забелязал очертанията на образа на света Богородица с Младенеца. Приближил се, за да се увери. “Прекръстих се 3 пъти и се затичах да повикам попа. Самият той нищо не знаеше и веднага отправи молитва”, разказва развълнуван той. “Дори и аз нищо не подозирах. Но от векове това място е чудотворно”, признава отец Михаил.


Четете още:

🔴 Червенокосата Райна със сигурност е най-красивият пилот в България, а история й е необикновена (СНИМКИ/ВИДЕО)

🔴 Какви икони трябва да имате вкъщи, за да се избавите от злото

🔴 "Дейли Мейл" и "Би Би Си" гърмят заради постъпката на тази българка в Стратфорд! (СНИМКИ)





Източник: Ретро





Коментари

горе