Картофена наденичка - новата зверска вкусотия! Поднесете я гореща и ще вземете акъла на гостите!



Картофена наденица

Обичаме да изпробваме нови рецепти. Тази днес е истинско попадение! Горещата картофена наденица ще бъде най-вкусното ястие на празничната ви маса - гаранция! Това е вкусно ястие, което присъства в кухнята на много славянски народи. 

Като сгъстител в картофената смес често се добавя просо, елда, ориз, грис и пшеничен булгур. Има и разновидности на рецептата с черен дроб, месо, зеле, мляно месо, гъби. Всяка от рецептите е вкусна и оригинална по свой начин. На вкус картофената наденица прилича много на картофена запеканка .

Продукти

  • Сурови  картофи - 500 гр.
  • Неосолена  сланина - 100-120 гр.
  • Лук - 2 глави
  • Чесън - 2-3 скилидки
  • Просо (на зърна) - 1 ч.л.
  • Сол , смлян  черен пипер ,  дафинов лист - на вкус
  • Свинско черво - 1 метър

Приготвяне

Първо пригответе свинските черва. Трябва да се измият добре. Накиснете в разтвор от лимонов сок и сол за 4-7 часа. Ако някой не знае, разтворът се приготвя по следния начин: в 500 мл вода се добавят 3 супени лъжици лимонов сок и 1 чаена лъжица сол. За да приготвите плънката, първо обелете картофите и лука. Нарежете картофите на малки кубчета.

Сложете ги в съд с вода, така че да не се окисляват. Нарежете лука на малки кубчета. Сланината, също като лука, нарежете на малки кубчета. Направете пръжки от бекона и лука. Поставете парчетата сланинка върху горещ сух тиган. Разбърквайки, пържете за 5 минути. След това добавете нарязания лук. Пържете заедно лука и бекона за около 5 минути. Лукът трябва да стане мек и прозрачен.

Дръпнете тигана от огъня. Докато сместа се охлажда, смелете картофите през месомелачка. Поставете пръжките с лук в купа със смлените картофи. Добавете подправките и солта, чесънът се минава през преса. Измийте просо със студена вода. Добавете го към останалите съставки. Смесете всички съставки за картофената наденица. Плънката е готова и можете да продължите с приготвянето на надениците. Най-удобният начин е да се напълнят червата с картофената маса, като се използва гърлото на пластмасова бутилка.

Отрежете горната част на бутилка от 1,5 литра с дължина на гърлото от 7-8 см. Вържете края на червото плътно с конец. В другия край поставете гърлото на бутилката. Напълнете с картофена маса.

картофена наденица

По този начин напълнете червата плътно с картофен пълнеж. Стегнете добре готовата картофена наденица. Поставете я върху тавичка, покрита с хартия за печене и намазана с растително масло. Печете във фурната за 40-50 минути при 180 ° С. За да предотвратите разкъсването на обвивката по време на печене, около 2-3 пъти с интервал от 15 минути е необходимо да направите дупки с тънка игла върху цялата повърхност.

Въздухът, натрупан в наденицата, ще излезе и червото няма да се разкъса. За разлика от месната, картофената наденица не е толкова мазна, което означава, че по-трудно ще се зачерви, но все пак е възможно. Най-лесно е да се получи апетитна червеникава коричка с помощта на соев сос.

Намажете картофената наденица със соев сос 10 минути преди готовност. Точно като домашната наденица от месо в черво, картофената също може да се приготви и замрази във фризер. Когато решите да я приготвяте, размразете и пъхнете във фурната.

Приятен апетит!


Четете още:

🔴 Звезди финтират "Биг брадър" с телефони?

🔴 Проф. Кантарджиев: Срещу грип - сирене, туршии и кисело мляко и... луканки

🔴 Погледнете дясната си ръка, ако линията е под показалеца вие сте харизматичен човек, с лидерски качества





Източник: За Жената





Коментари

горе