Дмитрий Нагиев - най-известният руски актьор днес, получава парализа на лицето като студент



Дмитрий Нагиев, когото българските зрители познават от сериалите “Кухня”, “Двама бащи и двама синове” и “Мутра по заместване”, е най-популярният руски актьор в момента. 51-годишната звезда е обявен за секссимвол, а профилът му в инстаграм има 7 100 000 последователи. През 2016 г. списание “Форбс” го обявява за най-скъпоплатения руски актьор с годишен доход от 3,2 млн. долара. Състоянието му продължава внушително да расте, тъй като е желан образ в реклами, филми на малкия и големия екран, изявява се и като радио-и тв водещ на популярни формати, сред които “Голос”, като само за един негов сезон хонорарът му възлиза на 2 млн. долара.

С изумителното си чувство за хумор и арогантното си излъчване Дмитрий Нагиев се е превърнал в истински идол за женската публика. Той е от онези успели хора, които постигат всичко в живота си съвсем сами, а той превръща дори недостатъците си в свои преимущества.

B студентските години получава възпаление на лицев нерв, което парализира дясната половина на лицето му. След 6-месечно лечение актьорът почти напълно се възстановява, но остават леки последствия. Мимиките на засегнатата страна не са толкова изразени, а окото му на моменти се затваря. Затова винаги се появява на обществени места с тъмни очила, които са се превърнали в негова запазена марка. Притежава богата колекция с различни модели и се шегува, че в момента се разработват противогаз и шнорхел, които ще започне да носи.

Често приписват на Дмитрий Нагиев азербайджански произход, което обаче не е вярно. След Първата световна война семейството на дядото на актьора - Гурам, бяга от Иран, за да се спаси от глада. Емигрират в Туркменистан, където 9-годишният Гурам остава сирак и е настанен в сиропиталище. Дават му азербайджанска фамилия. След години той се жени за Гертруда Сопке, която е с немска и латвийска кръв, и от брака им се ражда бащата на Дмитрий - Владимир Нагиев. Другият дядо на актьора по майчина линия е много популярна навремето личност, бил е първи секретар на районния комитет на КПСС в Ленинград, настоящия Санкт Петербург, където е роден и най-популярният в момента руски актьор.

Любовта към сцената Дмитрий наследява от баща си, който като съвсем млад играе в театър в Ашхабад, кандидатства актьорско майсторство в Москва, но не го приемат и започва работа в завод за механооптика. Майката на бъдещата звезда пък преподава чужди езици във Военната академия.

Снимки: Профил в инстаграм на Дмитрий Нагиев

Преди да се насочи към сцената, години наред Дмитрий се занимава професионално със спорт. Още като съвсем малко дете баща му го записва на джудо и самбо. След половин година обаче треньорът му показва вратата с думите: “Прибирайте си детето, непрекъснато му текат сополи”. Унижението се запечатва в съзнанието на хлапето и когато след няколко години печели второ място на градския шампионат по самбо, той вижда същия треньор сред присъстващите и му припомня историята. Не получава извинение, а поздравление, че вече не му текат сополи. На което Дмитрий отговаря: “Текат, но се научих да ги бърша!”. След това бъдещият актьор става майстор на спорта по самбо и шампион на СССР.

Продължава активно да тренира и днес.

Cлед като завършва гимназия, се дипломира в специалността “Автоматика и изчислителна техника” в Електротехническия институт. За кратко кривва от правия път, като върти незаконна търговия. Купува стоки от финландци и немци и ги препродава. При акция е заловен с валута у себе си. Пред него се откриват две алтернативи - или да влезе в следствения арест, или да отиде в армията.

С баба си и дядо си като малък

Майка му използва връзки и го урежда в спортна рота, а оттам е преместен във Военновъздушните сили. Уволнява се с няколко пукнати ребра и два пъти счупен нос. За този период разказва, че често между войниците е имало побоища, а към него са били особено агресивни, за да проверят колко е добър в самбото.

Гримьорка прави изкуствения белег върху лицето му преди снимки за "Мутра по заместване".

Дмитрий Нагиев решава да продължи да учи и кандидатства актьорско майсторство, като за едно място се борят по 150 човека. Приемат го и става студент в Ленинградския театрален институт. Именно там в последния курс той получава парализата на дясната половина на лицето си.

Преди години Дмитрий е с дълга и къдрава коса.

Първите му роли на професионална сцена са още, докато учи актьорско майсторство. Изявява се в театър “Време”. Именно там е забелязан от немски специалисти и получава покана да работи в Германия, където остава две години.

Актьорът има голяма колекция с тъмни очила.

Връщайки се обратно в Санкт Петербург, Дмитрий започва работа като радиоводещ. Става глас на различни предавания, в едно от тях работи заедно със свой приятел, а шегите, които пускат в ефир, се превръщат в крилати фрази.

Популярността на Нагиев расте и той започва да получава покани за водещ на конкурси, забавни програми, дават му роли в театъра, следват и появи на големия екран. Първият му голям филм е през 1997 г. - “Чистилище”. През следващата година започва да се снима в популярния детективски сериал “Каменская” и колелото се завърта. Поканите за участия в тв поредици го заливат, паралелно с това е и на големия екран.

През 2012 г. започва участието му в познатия у нас сериал “Кухня” и в неговите продължения. Популярността на Нагиев е наистина огромна, в интервю актьорът казва, че много дълго е чакал своя звезден час и сега за нищо на света няма да го изпусне.

Дмитрий се слави и като най-популярното лице в руския шоубизнес, а това идва с многобройните му изяви като тв водещ. През 2003 г. зрителите го гледат в предаването “Дом 1”, от 2002 до 2005 г. е лицето на скандалното тв шоу “Окна”. А след него е пред камерите на много от най-популярните предавания в Русия. От 2012 г. е несменяем водещ на музикалните продукции “Голос” и “Голос. Дети”, които значително увеличават банковата му сметка. В биографията си Дмитрий има и изяви като певец, но в тази посока работи съвсем за кратко.

Bъпреки че непрекъснато е под светлините на прожекторите, Дмитрий Нагиев ревностно пази личния си живот и категорично отказва да говори на тази тема. Като съвсем млад се жени за Алла Щелищева, чийто сценичен псевдоним е Алиса Шер и е популярна като радиоводеща. Бракът им продължава 18 години, двамата имат син - Кирил, който вече също е актьор.

Дмитрий се развежда с Алла, но двамата запазват приятелски отношения и единственият коментар на актьора по темата е, че между тях никога не е имало скандали. След това името му е свързвано с много от популярните руски актриси, които му партнират във филмите, приписват му дори нови бракове. Снимков материал обаче липсва, а приятелите му коментират, че няма никакво намерие отново да създава семейство.

Като бивш професионален спортист високият 173 см Нагиев продължава старателно да поддържа форма и често пуска снимки в социалните мрежи, на които е с тесни блузи или полугол, за да покаже мускули. На ръцете си има и татуировки. На едната пише: “Обичам те, бъди с мен” - вероятно е била послание към бившата му съпруга, защото я е правил като съвсем млад.


Четете още:

🔴 Лондон. Букет от български рози за Коледа

🔴 Най-богатият българин е математик, а не олигарх

🔴 Мисис България побесня: Само у нас усмивката на Джизъса може да струва повече от детското здраве





Източник: 24 часа





Коментари

горе