Пътят на Мирослав Качамаков от Лясковец до Ямайка



МИРОСЛАВ КАЧАМАКОВ ВЕЧЕ ТРИ ГОДИНИ ДОКАЗВА В ЯМАЙКА ПРОФЕСИОНАЛИЗМА СИ В СФЕРАТА НА ХОТЕЛИЕРСКИЯ БИЗНЕС. До островната страна стигнал след много труд и перипетии. Въпреки че тъмнокожото население на държавата трудно приема чужденци, лясковчанинът успява да се впише в обстановката и да спечели приятели. 30-годишният мъж планува да остане в Ямайка още няколко години, за да натрупа още по-голям опит в работата си, и след това да се върне в България.

Още в тийнейджърските си години бил наясно с какво иска да се занима и затова след 7 клас се записал да учи в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон”. През летните ваканции ходел да работи в Испания, където да усъвършенства уменията си и да трупа нови знания. През 2011 година завършва специалността „Туризъм” във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” и отново заминава за Испания. Там бива одобрен на интервю за работа, което променило живота му.

ТОЙ ПОЛУЧАВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ДОМИНИКАНСКАТА РЕПУБЛИКА – СТРАНА, КОЯТО Е ТОП ДЕСТИНАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ АГЕНЦИИ В ЦЯЛ СВЯТ. Офертата била да заема поста помощник-началник на отдела за снабдяване на два комплекса от осем хотела. Желанието му да се развива в тази сфера и да се наслади на красотата на тропичната страна го подтикнали да приема предложението. И така лясковчанинът стегнал куфарите от Испания за Доминикана. Новото работно място мотивирало Мирослав да даде всичко от себе си, за да се докаже като способен и амбициозен. Усилията му не останали незабелязани и само след близо година и половина шефовете му го повишили. ИЗПРАТИЛИ ГО В ЯМАЙКА КАТО НАЧАЛНИК НА СЪЩИЯ ОТДЕЛ, в който работел дотогава, но този път под негов контрол щели да бъдат 5 луксозни хотела.

Така през 2012 година той попада в островната страна. „Нямам точно фиксирано време. Обикновено започвам да работя от 8:30 ч. сутринта и към 19:30 приключвам. За мен работата е удоволствие, така че не усещам кога минава денят. Почивам събота следобед и неделя”, сподели Мирослав.

Един от най-известните гости, които 30-ГОДИШНИЯТ МЪЖ Е ПОСРЕЩНАЛ В ХОТЕЛИТЕ, ЗА КОИТО РАБОТИ, Е СВЕТОВНИЯТ И ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОН И РЕКОРДЬОР ЮСЕИН БОЛТ. През свободното си време лясковчанинът опознава природните забележителности на Ямайка. Споделя, че напоследък негов верен другар в експедициите е колелото му. Освен това той има сертификат за водолаз и когато му остане време, се гмурка във водите на Карибско море, за да се любува и на красотите на подводния свят.

„ТУК Е МНОГО КРАСИВО, НО ОПРЕДЕЛЕНО НЕ СМЯТАМ ДА ОСТАНА ЗАВИНАГИ. Още 2 – 3 години най-много ще поработя и после се прибирам в България. Имам планове за собствен бизнес у нас, които смятам, че ще успея да реализирам, ако остана в Ямайка още малко време, за да натрупам достатъчно опит”, сподели 30-годишният мъж.

Галина ГЕОРГИЕВА


Четете още:

🔴 Завършил с отличие Московския държавен университет стана основният работодател на Бяла черква

🔴 Семейна фирма от Поликраище мебелира дом за шейха на Бахрейн в Ню Йорк

🔴 Учителските заплати скачат на 1500 лева





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе