Рак погуби снахата на Апостол Карамитев  





Снахата на Апостол Карамитев е загубила битката с рака преди дни. Черната вест за смъртта на Габриела съобщи във фейсбук нейният съпруг Момчил – син на великия актьор. Десетки негови приятели от България и чужбина изказаха съболезнованията си и останаха шокирани от трагедията, защото само преди няколко месеца състоянието й бе добро, а лекарите й даваха големи шансове за живот.






През май миналата година Момчил сподели публично за трудния житейски етап, в който с любимата му жена се намират, и създаде благотворителна кампания в нейна помощ, тъй като средствата, необходими за терапията й в болница в Китай, бяха непосилни за двама им. Десетки българи се включиха с дарения, а няколко дни по-късно снахата на големия актьор и мъжът й заминаха за болница „Фуда“ в Гуанджоу, където Габриела премина през серия терапии. Тогава Момчил взе тежкото решение да сподели с всичките си познати най-драматичните за семейството им месеци и непрестанно документираше със снимков материал престоя на жена си в болницата.






По професия снахата на Апостол Карамитев бе моден дизайнер с повече от 20 години стаж в сферата. Завършва образованието си в Рим, Италия. Първо практикува там, а по-късно започва да работи заедно с мъжа си Момчил по филмовите му продукции и театрални проекти. Междувременно намира време да помага и на деца в нужда, а по ирония на съдбата и на нея й се налага да разчита на чужда помощ.






Момчил и Габриела се запознават в Италия, където той отива да търси развитие в киното, след като се разочарова от арт гилдията в България. На Ботуша се подвизава с псевдонима Едуардо де Филипо. От Италия синът на Апостол Карамитев заминава за САЩ, където живееше допреди няколко години.


Четете още:

🔴 Чилева избяга от шеф Ангелов, уреди се с работа за 10 бона

🔴 Спасителят Георги Черноземски: Планината наказва неподготвените

🔴 Кога е годишнината от гибелта на Левски?





Източник:





Коментари

горе