Докога ще проявяваме толерантност към хладнокръвни деца-убийци! - 16-годишно момче беше намушкано от съученик



Условна присъда получи Даниал Бейкверди, който през 2018 година намушка с нож 16-годишно момче. В интернет се разпространява клип, в който той показва ножа, с който е ранил момчето. 

Родителите на пострадалия 16-годишен Кристиян Сотиров искат справедливо наказание за извършителя.





Категорични са, че ще търсят правата си.

"Първоначално те бяха приятели. Впоследствие обаче се породи напрежение между двамата. Бяха нови ученици в класа. Бе направена една гей карикатура на сина. Данаил от своя страна започна да отправя заплахи към Кристиян, след което се стигна и до намушкването. Истински късмет беше, че лекарите успяха да го спасят", сподели пред NOVA бащата на Кристиян Сотиров.





Пострадалото момче има 30-сантиметров разрез на корема, увреждане на панкреаса, белег на китката, както и на врата. Това лято Кристиян ще навърши 18 години, доскоро е ходил на психолог.

"Не знам какви ще бъдат последиците от него след всичко това. Това решение на съда обаче по никакъв начин не помага за изграждането на едни нормални жители в тази държава. Единия остава безнаказан за деянието си. Другият пък вижда, че в България правосъдие няма", допълни още бащата на Кристиян.





Прокуратурата има възможност да обжалва на трета инстанция решението на съда.

"Призовавам институциите да си свършат работата. Това е цивилизованият начин, по който да протекат нещата. Готови сме да заведем частен съдебен иск, но не обакваме да се случи нещо посредством него", отбеляза бащата.





Той подчерта, че и до днес родителите на Даниал не са ги потърсили, за да се извинят за случилото се. По думите му, те се занимават с частен бизнес и вероятно не са обръщали достатъчно внимание на своето дете, след като се е стигнало до тази ситуация", коментира той.


Четете още:

🔴 Голяма Задушница е тази събота, 22 февруари - ето какво НЕ се прави в този ден!

🔴 Куче влиза всеки ден в една болница, за да търси... (СНИМКИ)

🔴 Швейцария затваря границите си за българи?





Източник: За Жената





Коментари

горе