Собственикът на сладкарници "Неделя" за такса "нож": Допълнителните екстри струват пари, в чужбина е същото!




15 лева за нарязване на вече закупена торта - за тази необичайна услуга стана ясно от публикация в социалните мрежи. Потребителка на Фейсбук разказа, че закупила торта от сладкарница "Неделя", като по-късно поискала да й отрежат само едно парче предварително за 4-годишното й дете. Оказало се обаче, че тази услуга се заплаща допълнително ижената трябвало да даде още 15 лв.
Публикацията събра много негативни мнения от потребители, а по-късно беше изтрита от социалните мрежи. След проверка на bTV във веригата сладкарници стана ясно, че таксата съществува повече от 20 години, като я наричат "услуга".

Според собственика на сладкарниците Георги Минчев това е практика във всички заведения - дори и в чужбина. Заплащането на сумата се налагало само когато човек е закупил цяла торта и иска да я консумира на място, а не вкъщи.

"Когато човек иска да бъде обслужен от сервитьор или барман в хубава обстановка - тези неща струват пари", категоричен е Минчев.

Десетки разгневени публикации в социалните мрежи предизвикаха и проверки от Комисията за защита на потребителите. Собственикът на веригата твърди, че нарушения до този момент не са открити, като резултатите ще станат ясни в края на месеца.


Четете още:

🔴 Водопад Скакля и Вазовата екопътека – историята на една рицарска лю-Бов

🔴 Кой е Гюро Михайлов и има ли той място на площада

🔴 Родители продадоха селската си къща, за да осигурят следването на дъщеря си в Германия





Източник: plovdiv24





Коментари

горе