Един баща: "Козият рог" - между големия екран и живота



Един емблематичен български актьор - Антон Горчев, изиграл една много тежка роля в емблематичен български филм - "Козият рог", би черпил за рожден ден. Но, уви!

Мъжко момче, предан приятел, даровит актьор – остава легенда с „Козият рог”, казват и до днес приятелите му. 

Очевидци разказват, че партньорите му на сцената спирали да играят, увлечени в удоволствието да го гледат. Стоели като омагьосани от плътния му, божествен глас и мощното присъствие. Антон Горчев подобно на своите неизвестни дотогава колеги: Катя Паскалева и Милен Пенев станал звезда за една нощ. След като „Козият рог” се появява на екрана, вече цяла България ги познава и обожава.

Колегите му казват, че него го е сполетяла лошата поличба, която се стоварила върху създателите на този изключителен филм. Повечето от актьорите си отидоха рано: неразбрани, огорчени, ощетени от съдбата. Казват, че за това имало и причина. Официална Турция скача срещу филма. Говори се, че на актьорите е направена магия. Това, разбира се, е малко вероятно, но факт е, че без време са си отишли режисьорът Методи Андонов, Катя Паскалева, младият овчар Милен Пенев, авторката и изпълнителка на песента „Двама” Мария Нейкова.

Днес Антон Горчев можеше да е сред нас. Роден е на 10 ноември 1989 г. 

Някогашният чаровник Антон Горчев си отиде от този свят едва на 60 години, през 2000 г. - отритнат, преднамерено забравен. Актьорът с 50 роли в киното и 80 в театъра е бил последните десет години от живота си не само отхвърлен и изоставен от колегите си, но и лишен от препитание.

Отявлен левскар, сръчен, голям чешит, мъжко момче, предан приятел, даровит актьор.

Когато днес гледаме „Козият рог” си даваме сметка, че дори да беше изиграл една единствена роля – на Караиван, пак щеше да остане в паметта на хората. Най-хубавото е, че той направи и много други роли в киното и театъра -  „Иван Кондарев”, „Време разделно”, „Язовеца”, „Нечиста сила”, „Страстната неделя”емонът на империята”, „Сватбите на Йоан Асен”. За да стигне до тъжната шегичка, че дублира Робърт де Ниро в „Шофьор на такси”, понеже се прехранва като таксиджия с пребоядисаната си кола.


Четете още:

🔴 Вълшебно 15-минутно тесто за мекички - докато направите кафето, са готови!

🔴 Защо жените над 40 години са невероятни

🔴 Стоянка Мутафова за тежкия инцидент, който претърпя, но мистерията се заплете





Източник: Кмета





Коментари

горе